REHACARE Düsseldorf 2018 start met recorddeelname

Foto via REHACARE

De internationale revalidatie- en zorgbranche zorgt van 26 tot en met 29 september 2018 op het beursterrein van Düsseldorf voor een REHACARE vol records: 960 exposanten uit 40 landen, waaronder 546 buitenlandse deelnames, presenteren op de vakbeurs in zes beurshallen hulpmiddelen, die mensen met een lichamelijke beperking, zorgbehoefte, maar ook ouderen ondersteunen bij het dagelijks leven.

“REHACARE 2018 zal daarmee het grootste evenement zijn uit de lange reeks van de beurzen rond dit thema die we sinds 1977 op de locatie Düsseldorf hebben georganiseerd,” aldus een verheugde Horst Giesen, Global Portfolio Director Health and Medical Technologies van Messe Düsseldorf. “Met de actueel beschikbare beurscijfers bereiken we historische hoogtes, zowel voor het aantal exposanten, de deelnemende landen, de verhuurde tentoonstellingsoppervlakte als de internationale deelnames. Ruim de helft van alle ondernemingen (57 procent) komt dit jaar uit het buitenland.

Sterke presentatie: rolstoelen, loophulpmiddelen & co
De toonaangevende hulpmiddelenproducenten zullen op REHACARE 2018 nagenoeg compleet zijn vertegenwoordigd. Rolstoelen, scootmobiels en loophulpmiddelen zullen in de beurshallen van Düsseldorf voor een sterke presentatie zorgen: rond de 600 aanbieders tonen alles, was mensen met een loopbeperking mobiel maakt en de mobiliteit van mensen op hoge leeftijd bevordert en behoudt. Uniek in de wereld van de revalidatiebeurzen, is de in hal 6 ondergebrachte autoshow: op 2.000 vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte presenteren 50 ombouwers maatwerk auto’s voor bestuurders met een mobiliteitsbeperking. Ook de automobielindustrie is hierbinnen met AUDI, Fiat, Daimler en Volkswagen vertegenwoordigd. Zij presenteren hun actuele modellen met rij-ondersteuning.

Ook hulpmiddelen voor het leven van alledag, verzorgingshulpmiddelen en communicatiehulpmiddelen voor mensen met een zichtbeperking en/of motorische beperking behoren tot de kernsegmenten van de beurs. Een grote hoeveelheid aan ideeën en producten voor barrièrevrij wonen, vrije tijd, reizen en een breed aanbod op het gebied van gehandicaptensport ronden het productpallet af.

CYBATHLON Experience: assistentietechnologie van nu en van de toekomst
De CYBATHLON Experience van de Technische Hogeschool uit Zürich (ETH Zürich) die in hal 3 zal worden georganiseerd, zal weer veel aandacht van bezoekers genereren. In samenwerking met REHACARE is dit event-onderdeel vorig jaar voor het eerst in Düsseldorf gepresenteerd, en was meteen een absolute highlight van de beurs. Tijdens spannende show-wedstrijden namen mensen met lichamelijke beperkingen ondersteund door technische assistentiesystemen het tegen elkaar op. Daarbij moesten zij met behulp van rolstoelen en robot-exoskeletten hindernissen overwinnen. Dit jaar zal er bovendien een parcours zijn, waarbij arm- en beenprotheses worden ingezet. De virtuele wedstrijden op basis van besturing door hersenactiviteit, ofwel ‘Brain Computer Interface Races’, waarbij het erom gaat een Avatar via een ‘hersencomputer’ aan te sturen, bieden bezoekers een blik in de toekomst. Deze technologie zal in de toekomst mensen met tetraplegie helpen om apparatuur zoals computers of rolstoelen aan te sturen.

De CYBATHLON-wedstrijd staat in het teken van het onderzoek, de ontwikkeling en vertaalslag van moderne assistentiesystemen. De wedstrijd laat zien hoe goed deze systemen mensen met een beperking nu al kunnen ondersteunen, en wat ze in de toekomst moeten kunnen presteren om een brede acceptatie te creëren.

Meer info over REHACARE en tickets vind je op de officiële website.

Facebook Twitter Email

  2 comments for “REHACARE Düsseldorf 2018 start met recorddeelname

 1. Dick Snel
  21 september 2018 at 18:39

  Is er ook een agenda met dit soort beurzen in Europa? Nu hoor ik van de beurs in Düsseldorf een week voordat deze gehouden wordt en kan ik geen tijd meer maken om er heen te gaan.

 2. 21 september 2018 at 21:11

  In 2016 was ik deelnemer aan de armrace
  Ook in Dusseldorf ben ik er bij om demo’s te geven
  Tevens mag ik weer deelnemen aan de Cybathlon in 2020

  Gr Bert Pot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *