Puurheid in plaats van perfectie

Kelly Sue. Foto door Kim Strobos

Modeontwerpster Kelly Sue strijdt met haar stichting SUE’s Warriors voor een inclusieve samenleving. Gelijkwaardigheid, diversiteit en eenheid, dat is wat zij willen uitdragen. De Warriors zijn behalve model, ook de ambassadeurs van de stichting. Support Magazine publiceerde gedurende 2018 van elke strijder een portret. Deze keer Kelly Sue zelf. Ze is inmiddels bezig met een nieuw plan: ‘Project Warrior Life’ een reality-serie op youtube.

Als Kelly Sue € 30.000 via crowdfunding bijeen haalt, gaat ze een reality-serie op youtube beginnen. Wie is deze actieve vrouw die het als een persoonlijke missie is gaan zien om een inclusieve samenleving te bewerkstelligen? Kelly Sue: “Het is voor mij gestart met het project ‘Fashion on Wheels’: een project rond aangepaste trendy mode. We werkten samen met modellen die zelf uiteraard in een rolstoel zaten, zodat zij feedback konden geven. Ik heb met hart en ziel aan die collectie gewerkt; functie en creativiteit kwamen samen en dat vond ik een leuke uitdaging. Ik won met mijn collectie en ging verder met het ontwikkelen van aangepaste mode. Ik sprak dus meer met mensen die in een rolstoel zitten, maar al snel ging het niet alleen over de kleding, maar vooral over maatschappelijke onderwerpen.”

Sue veranderde daarom haar koers. Ze ontwerpt nu geen kleding meer. “Omdat ik ontdekte dat aangepaste kleding een vorm van uitsluiting is. We moeten de uitsluiting bij de bron aanpakken.”

Meer lezen over Kelly Sue en SUE’s Warriors? Je vindt het gehele artikel in de nieuwe editie van Support Magazine, waar je een gratis proefnummer van aan kunt vragen. Meteen een abonnement nemen kan natuurlijk ook!

Geef een reactie