Programmamakers met handicap doen pitch bij KRO-NCRV

Archiefbeeld via YouTube/Marc de Hond

Een groep professionals met een lichamelijke beperking heeft voor KRO-NCRV een eigen programmapilot gemaakt. Zij hopen dat de omroep het programma, De AngstBaas, in productie wil nemen. Alle redacteuren en de presentator, Marc de Hond, hebben een beperking en willen aantonen dat dit geen belemmering hoeft te zijn om in Hilversum te werken.

Het initiatief komt voort uit een Twitter-discussie die NOS-nieuwslezer Matijn Nijhuis eerder dit jaar startte over het gebrek aan mensen met een handicap in de media. Twitter ontplofte van de steunbetuigingen, wat KRO-NCRV inspireerde om dit project te initiëren. De AngstBaas werd gemaakt in samenwerking met No Limits Network, een online-platform van KRO-NCRV voor mensen met een beperking.

Obstakels overwinnen
In het programma De AngstBaas worden deelnemers uitgedaagd uit hun comfortzone te treden. Zij moeten een bepaald obstakel in hun leven proberen te overwinnen, zoals mensen met een beperking dat ook elke dag moeten. In de pilot gaat het om iemand die een grote angst heeft voor honden. De makers hopen dat de NPO het programma een plek wil bieden.

Het makersteam van De AngstBaas bestaat onder meer uit iemand die blind is, iemand die last heeft van spasmen, een redacteur met een gehoorbeperking en een regisseur die in een rolstoel zit. Zij gaan hun programma deze week pitchen bij de NPO.

(Bron: RTL Nieuws)

Facebook Twitter Email

  1 comment for “Programmamakers met handicap doen pitch bij KRO-NCRV

  1. Jeannette
    22 december 2018 at 09:10

    Hopelijk neemt de KRO-NCRV de pilot van De AngstBaas in productie. Op dit moment ben ik zelf op zoek naar een baan en ervaar dus zelf hoe moeilijk het is om met een lichamelijke beperking een werkgever te vinden die het aandurft mij een vast contract aan te bieden. Daarbij ben ik ook nog de 50 jaar gepasseerd (53jaar) en dan ben je als je solliciteert dus “dubbel gehandicapt”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *