Programma en activiteiten Support 2018

Foto: Esther Meijer

Support 2018 staat bol van activiteiten en lezingen. Zo is er dagelijks een doorlopend en afwisselend programma in zes verschillende theaters, waar ruim honderd presentaties en workshops worden gegeven en ervaringsverhalen worden gedeeld. Naast het lezingenprogramma, is er nog veel meer te doen op Support. Highlights die je zeker niet mag missen tijdens jouw bezoek aan Support 2018.

Zelf een testrondje maken in een auto of een rondje fietsen? Het kan op Support, er worden verschillende testparcoursen aangelegd. Is je rolstoel aan vervanging toe? Tijdens jouw bezoek kun je zelf de nieuwste modellen uitproberen. Je vindt hiervoor twee testparcoursen: één voor handrolstoelen en één voor elektrische rolstoelen.

Skibaan on tour
Er is steeds meer interesse in aangepast wintersporten. Daarom komt Aangepast skiën NL naar Support met een rollerbaan waarop je kunt kennismaken met aangepast snowboarden en aangepast skiën (zittend en staand). Uiteraard onder begeleiding. Dagelijks vinden er verschillende demo’s en clinics plaats.

Onbeperktplein
Ook dit jaar is er weer een Onbeperktplein in samenwerking met het DELA Goededoelenfonds. Elke dag is hier van alles te beleven. Zo wordt er dagelijks een demonstratie gegeven met een hulphond, kun je kijken naar een modeshow van Stichting SUE’s Warriors, een rolstoeldans aanschouwen en luisteren naar het WheelChair Mafia lied. Daarnaast kunnen bezoekers met een beperking die graag vrijwilligerswerk doen, meedoen aan de DELA Goededoelen Pitch.

‘Doorgaan waar anderen stoppen’
Tijdens de sessie ‘doorgaan waar anderen stoppen’ ga je naar een volgend tijdperk. Frank Jol, orthopedisch instrumentenmaker, gaat in op verandering, kosten en de meerwaarde van kwaliteit van leven aan de hand van de driehoek product, lichaam en geest. Frank is dagelijks te vinden op Support. Zijn eerste sessie vindt plaats op woensdag 30 mei om 10.15 uur.

Benieuwd naar de rest van de Support 2018 highlights? Je kunt ze allemaal vinden in de nieuwe juni-editie van Support Magazine, waar je een gratis proefnummer van aan kunt vragen. Meteen een abonnement nemen kan natuurlijk ook.

Geef een reactie