Het bestuur van Per Saldo, landelijke vereniging van mensen met een persoonsgebonden budget (pgb), benoemt Marco Strik als intern directeur. Strik start 15 april in deze nieuwe functie. Directeur Aline Molenaar, die dit jaar 62 wordt, maakte vorig jaar aan het bestuur kenbaar een stapje terug te willen doen en zich volledig te willen gaan richten op haar activiteiten als extern directeur.

De intern directeur gaat de organisatie intern versterken en ervoor zorgen dat de krachtige positie van Per Saldo ook in de toekomst gehandhaafd blijft.

'Nog hele weg te gaan'

Marco Strik: "Meer dan 20 jaar ben ik directeur geweest van bureau AudCom. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik ben enorm gemotiveerd om aan de slag te gaan bij Per Saldo. In de samenleving is er nog een hele weg te gaan voordat we iedereen volwaardig kunnen laten participeren. Per Saldo draagt hier vanuit haar kerntaak in positieve zin aan bij. Het is een eer om samen met Aline Molenaar, al ruim 25 jaar directeur van Per Saldo, de leiding te mogen geven aan zo’n bevlogen en belangrijke organisatie.”

Vertrouwen

Ook Aline Molenaar kijkt uit naar 15 april: "Ik heb het volste vertrouwen in Marco. Zodra hij is ingewerkt kan ik me volledig gaan richten op de belangenbehartiging van budgethouders in de lobby, want dat is nog steeds ontzettend noodzakelijk."

Ervaring

Marco Strik studeerde in Maastricht Gezondheidswetenschappen. Hij begon zijn carrière als onderzoeker op de Universiteit Utrecht op het thema Public Health. Daarna trad hij in dienst als beleidsmedewerker bij de Stichting Dienstverleners Gehandicapten. Toen deze stichting stopte, richtte hij bureau AudCom op: het ondersteuningsbureau voor de branches Siméa en FENAC. Een samenwerking tussen twee branches vanuit een inhoudelijk idealisme om de sector voor kinderen en volwassenen met gehoor- en taalspraakproblemen een stukje beter te maken. Het bureau werkte in de zorg, het speciaal onderwijs en de diagnostiek en revalidatie voor mensen met een gehoorbeperking of een taalstoornis.

(Bron: Per Saldo)

Altijd op de hoogte blijven?