Parazwemmer Rogier Dorsman houdt perfecte score op EK

24 april 2024 - Robin Wubben
Ilse Schaffers
Drie gezwommen, drie gewonnen. Dat is tot nu toe de samenvatting van de Open Europese kampioenschappen voor parazwemmer Rogier Dorsman. Na goud op de 50 meter vrije slag en 100 meter vlinderslag won hij op derde EK-dag de 100 meter schoolslag in de SB11-klasse.

Dorsman ging van begin tot eind aan de leiding op de 100 meter schoolslag. De blinde Amersfoorter reageerde het snelst op het startschot, keerde na 50 meter als eerste en tikte aan in een tijd die slechts 0.11 seconden boven zijn Europees record lag (1:10.42). Het zilver ging naar Oekraïner Danylo Chufarov, brons was voor Edgaras Matakas uit Litouwen.

Wereldrecord

De 24-jarige Nederlander was al regerend wereldkampioen en paralympisch kampioen op de schoolslag. Het wereldrecord (1:10.08) is nog in handen van de Chinees Bozun Yang.

Florianne Bultje

Op de derde dag van de Europese kampioenschappen op het eiland Madeira was ook Florianne Bultje goed voor eremetaal. De 25-jarige uit Santpoort-Noord zwom op de 100 meter vlinderslag (S9) naar het zilver. Het is voor Bultje de eerste EK-medaille uit haar carrière.

Bron: ParaNieuws

Altijd op de hoogte blijven?