ParaWatcher schrijft boek over Paralympische Spelen in coronatijd

Afbeelding via Robin Wubben.

Robin Wubben, onder de titel ParaWatcher de enige Nederlandse schrijver die fulltime over paralympische sport schrijft (zo ook voor Support Magazine), zal na de Paralympische Spelen in Tokio het boek ‘Ik was nooit in Tokio’ over deze bijzondere editie in coronatijd uitbrengen. De meeste schrijvende media laten de Paralympische Spelen, mede vanwege de lastige periode, links liggen. Daarom is het nog belangrijker dat dit evenement mooi gedocumenteerd wordt. Gelukkig kan Robin Wubben dat als de beste.

Omdat Wubben vanuit een milieubewust oogpunt niet meer boeken wil produceren dan er behoefte is, is het boek alleen via crowdfunding beschikbaar. Zo worden er precies zoveel boeken gemaakt als er besteld worden. De crowdfunding sluit twee weken voor de Spelen, op 10 augustus 2021. Er komt daarna geen tweede druk.

Het boek verschijnt zo snel mogelijk na de Paralympische Spelen. De verwachte leverdatum is oktober 2021.

– Artikel gaat verder onder de video –

Over het boek
Robin Wubben: “Het boek Ik was nooit in Tokio wordt een uniek document over unieke Paralympische Spelen. In 176 pagina’s vertel ik jou de verhalen die ertoe doen. Verhalen over de strenge coronaregels, het leven in de ‘bubbel’, de Nederlandse sportprestaties, de persoonlijke verhalen van sporters en de sfeer in de lege stadions (al wordt het besluit over supporters ja of nee officieel pas na de Olympische Spelen genomen). Spelen met superstrenge veiligheidsregels, dagelijkse gezondheidstests, 24 uur per dag GPS-tracking om te zien waar iedereen uithangt, maar bovenal: paralympische sport. Topprestaties met dito verhalen.”

Maar dan gaat hij dus toch wél naar Tokio, vraag je je af? Daarop antwoordt de ParaWatcher: “De titel van het boek is er een met een knipoog. Ik ga wél naar Tokio, maar ben als journalist beperkt in mijn bewegingsruimte tot hotel, mediabus en de verschillende stadions. Dus écht iets van Tokio zien? Dat zit er niet in.”

Klik op de afbeelding om naar de pagina van de crowdfunding te gaan:

Geef een reactie