Paratriatleet Geert Schipper wint World Series in Yokohama

14 mei 2024 - Robin Wubben
Mathilde Dusol
Paratriatleet Geert Schipper heeft de World Triathlon Para Series in Yokohama (Japan) gewonnen. De 46-jarige man uit Spanbroek (Noord-Holland) kwam in de PTWC-klasse precies een halve minuut voor de Oostenrijker Florian Brungraber over de finish. Brons ging naar Louis Noel uit Frankrijk, die meer dan vier minuten toegaf op Schipper.

Schipper, de wereldkampioen van vorig jaar, nam kort na het zwemonderdeel de leiding over Brungraber. En pas na de finish kwamen de twee elkaar weer tegen. Met name tijdens het handbiken wist Schipper zijn voorsprong tot een marge van 30 seconden op te bouwen. In het afsluitende onderdeel, het wheelen, ontliepen de twee concurrenten elkaar niet veel.

Ranglijst

Met zijn overwinning in Yokohama steeg Schipper op de kwalificatieranglijst voor de Paralympische Spelen in Parijs van plaats 5 naar plaats 1 op die lijst. Op 1 juli moet hij volgens de eisen van NOC*NSF in de top-6 staan. Met zijn overwinning heeft hij nu dus een grote stap richting Parijs gezet.

IJdema

Bij de vrouwen kwam Margret IJdema in de PTWC-klasse als zesde over de finish. De winst ging naar de Australische Lauren Parker. De 48-jarige Heerhugowaardse staat nu op plaats 10 van de kwalificatieranglijst voor Parijs. Ook zij moet op 1 juli in de top-6 staan voor een tickets naar de Paralympische Spelen.

Bron: ParaNieuws

Altijd op de hoogte blijven?