Paratriathlon ook in 2028 onderdeel van Paralympische Spelen

1 februari 2023 - Redactie Support Magazine

Paratriathlon maakt ook in 2028 onderdeel uit van de Paralympische Spelen, die dat jaar in Los Angeles worden gehouden. Dat heeft World Triathlon bevestigd. Daarmee is paratriathlon één van de 22 sporten die zal worden beoefend tijdens de Paralympic Games. Dat meldt 3athlon.nl.

"We zijn zeer verheugd met dit nieuws", aldus World Triathlon President Marisol Casado. "We zijn dit project in 2008 gestart, hebben sindsdien vele prachtige beloningen gehad en dit is daar een prachtige voorzetting van. Gezien de beperkingen van het Paralympisch programma, is het een geweldige prestatie voor World Triathlon dat paratriathlon haar status binnen dat programma houdt. Onze para atleten verdienen dat."

Toelating

In totaal deden 33 sporten een aanvraag om onderdeel uit te mogen maken van de Paralympische Spelen 2028. Daarvan zijn 22 sporten toegelaten. Naast triathlon zijn dat badminton, boccia, voetbal, goalball, judo, kanoën, paardrijden, tafeltennis, tennis, schermen, basketbal, rugby, boogschieten, atletiek, gewichtheffen, volleybal, zwemmen, roeien, schieten, taekwondo en fietsen.

Twee sporten meer

Mogelijk komen ook de sporten paraklimmen en parasurfen in 2028 op het programma. Lees meer hierover op de website van ParaWatcher Robin Wubben.

(Bron: 3athlon.nl)

Altijd op de hoogte blijven?