Pararoeiers Van der Loos en De Koning maken rentree met vijfde plaats op EK

30 april 2024 - Robin Wubben
Ilse Schaffers
Pararoeiers Corné de Koning en Esther van der Loos zijn vijfde geworden op de Europese kampioenschappen in de dubbeltwee (klasse PR2). Tot driekwart van de race bleef het Nederlandse koppel in de buurt van de medailles, daarna werd het verschil langzaam groter. Goud ging naar de ongenaakbare Britten Stevenson en Rowles.

De Koning en Van der Loos bereikten de A-finale in het Hongaarse Szeged via de herkansingen. Die eindstrijd werd geteisterd door harde wind en duurde daardoor bijna een minuut langer dan de series. “We hebben extra lang kunnen genieten van de race”, reageerde De Koning na afloop gevat. En over hun vijfde plaats zei de man uit Goes: “Er is genoeg om aan te werken, maar we zijn blij met de progressie van de afgelopen maanden.”

Punt erachter

Voor het Nederlandse duo was het hun eerste serieuze race sinds de paralympische finale van 2016. Daarna zette de nu 55-jarige Van der Loos een punt achter haar carrière. Sinds 2022 roeide De Koning (34) met Chantal Haenen. Door een verschil van inzicht werd zij afgelopen winter door coach Jan Klerks uit de boot gezet. Van der Loos, die was blijven trainen, besloot daarop terug te komen uit haar pensioen. De twee komen ook in actie op de Paralympische Spelen.

Pararoeiers Van der Loos en De Koning (© Ilse Schaffers)

Altijd op de hoogte blijven?