Paralympische nominaties voor NOS | NOC*NSF Sportgala bekendgemaakt

De vakjury is eruit, de keuzes voor de nominaties voor het NOS | NOC*NSF Sportgala zijn gemaakt. Van de lijst met voorgeselecteerde paralympische atleten zijn drie namen overgebleven.

Voor de titel Paralympische Sporter van het Jaar zijn genomineerd tennisster Diede de Groot (winst Australian Open, Roland Garros en US Open), zitskiër Jeroen Kampschreur (wereldtitel reuzenslalom, slalom, supercombinatie, Super G en afdaling) en wielrenner/triatleet Jetze Plat (wereldkampioen op de weg, tijdrijden en paratriatlon).

Jury
De vakjury keek bij al zijn keuzes naar hoe moeilijk het was voor de sporter om het verschil te maken, naar de mondialiteit van de sport, of het om een bij- of hoofdnummer gaat, wat de impact was op het Nederlandse publiek en wat de zwaarte van het evenement was.

Uitreiking
Op woensdag 18 december worden in de AFAS Live in Amsterdam de winnaars gekozen. Die avond mogen alle in de zaal aanwezige sporters en coaches hun stem uitbrengen. Die score van de zaal telt voor 50 procent mee, de andere 50 procent wordt bepaald door de vakjury.

(Bron: NOS)

Geef een reactie