Paralympisch zilver voor snowboarder Chris Vos

Chris Vos in actie. Foto: OIS/Thomas Lovelock

Chris Vos heeft op de zevende dag van de Paralympische Spelen in Peking nog een medaille in de wacht gesleept voor Nederland. Hij veroverde het zilver bij de banked slalom. Het is voor Nederland de derde medaille deze Spelen, na eerder zilver en brons bij het skiën.

Voor Vos is het zijn tweede paralympische medaille, bij de vorige editie in Pyeonchang pakte hij het zilver op de snowboardcross. Toen werd hij vierde op de banked slalom.

Schepje bovenop
In Peking zette Vos in de eerste run al een goede tijd neer, hij was slechts 0,16 seconde langzamer dan zijn concurrent: de Chinees Zhongwei Wu. Maar de beste tijd telt en dus was het voor de vlaggendrager bij de openingsceremonie zaak zichzelf in de tweede run te verbeteren.

Vos verbeterde zich met twee honderdste, maar Wu deed daar nog een schepje bovenop. De Chinees reed ruim een seconde van zijn eerste tijd af en ging er dus vandoor met het goud.

Lisa Bunschoten
Vos’ partner Lisa Bunschoten begon de Paralympische Spelen met een enorme deceptie op de boardercross (valpartij) en hoopte op de banked slalom te schitteren, maar ze moest genoegen nemen met de zevende plaats. Renske van Beek werd elfde.

Barbara van Bergen
Bij de zitskiërs stond Barbara van Bergen er na de eerste run op de reuzenslalom uitstekend voor, met een derde plaats. Maar bij de derde bocht van de tweede run ging het al mis en schoot de Nederlandse naar buiten. Ze bleef nog wel in de course en kon haar run voortzetten, maar had teveel tijd verloren en eindigde als vijfde.

Meer lezen over paralympisch of recreatief sporten? Neem nu extra voordelig een abonnement op Support Magazine!

(Bron: NOS/Telegraaf)

Geef een reactie