Paralympisch zeilen voor het eerst op WK Zeilen Den Haag 2023

7 december 2022 - Redactie Support Magazine

De 2023 Allianz Sailing World Championships in Nederland worden de eerste wereldkampioenschappen waarin parasailing events zijn geïntegreerd. “De groei van deze discipline is enorm en de aansluiting van parazeilen bij de wereldkampioenschappen is weer een stap vooruit”, aldus David Graham, CEO World Sailing. Dat meldt zeilplatform Clubracer.

Den Haag is in 2023 de 'host city' van de wereldkampioenschappen. De kwalificatie voor de parasailing events moet nog plaatsvinden, maar duidelijk is al wel dat tijdens de WK van 10 tot en met 20 augustus op het Braassemermeer, ten noorden van Den Haag, in de klassen Hansa 303, 2,4mR en RS Venture om de titels wordt gezeild.

Trots

"Wij zijn erg trots dat het parazeilen onderdeel is van het WK Zeilen volgend jaar in Scheveningen, Den Haag. Het is geweldig dat Watersportvereniging De Braassemermeer haar deuren opent en haar leden inzet om dit mogelijk te maken", aldus Ilse Janssen, Sailing Manager van de Allianz Sailing World Championships.

"Zeilen heeft bewezen een sport voor iedereen te zijn. Het aantal landen met parazeilers dat internationaal meedoet is de afgelopen vijf jaar met 30% gestegen", wijst David Graham, CEO World Sailing op de progressie van parazeilen.

Meer vrouwen en jongeren

"We zitten nu op 41 landen in vijf wereldwijde regio’s die regelmatig betrokken zijn bij parazeilwedstrijden. Ons doel is om op korte termijn te groeien naar 45 landen in zes regio’s. Ook willen we het aantal vrouwelijke deelnemers naar 30% verhogen, met als uiteindelijke doel om dat in balans te brengen, en meer jongeren onder de 30 jaar de sport in laten stromen," zegt Graham.

(Bron: Clubracer)

Altijd op de hoogte blijven?