Paralympisch tennisster Diede de Groot sluit aan bij Team Citi

Diede de Groot. Foto via Citi.

Vlak voor haar vertrek naar Tokio voor de Paralympische Spelen voegt de Nederlandse rolstoeltennisster Diede de Groot zich bij Team Citi, een selectie van wereldwijde para-atleten die pleiten voor inclusiviteit, zowel binnen als buiten de sport, gesponsord door de bank Citi.

Diede de Groot, de eerste rolstoeltennisster van Team Citi, claimde onlangs nog de titel in het enkelspel op het Wimbledon-kampioenschap 2021. In juni won zij haar tweede Roland-Garros-titel. Sinds het begin van haar carrière in 2009 heeft de Groot meer dan 10 Grand Slam-toernooien gewonnen. In 2019 werd ze de eerste rolstoeltennisatlete die alle vier de grote enkelspeltitels (US, French en Australia Opens en Wimbledon) tegelijkertijd in handen had. Ze nam ook deel aan de Rio Paralympics in 2016 in zowel enkel- als dubbelspel en ontving een zilveren medaille in het damesdubbel.

Inspireren
“Citi is een groot voorstander van inclusiviteit in de samenleving en draagt actief bij aan het veranderen van de perceptie van mensen met een handicap. Het is iets dat ik dagelijks ervaar, net als miljoenen andere mensen met een handicap,” zegt de Groot. “Met mijn sport wil ik alle mensen inspireren om te gaan bewegen en in hun dromen te geloven. Ik vind het heel fijn dat een organisatie als Citi mij steunt en miljoenen mensen over de hele wereld wil inspireren. Ik ben trots dat we vanaf vandaag samen zullen strijden voor meer bewustzijn.”

Bewustwording en enthousiasme
“Citi en het Citi Nederland-team zijn trots om samen te mogen werken met een getalenteerde atlete als Diede om bewustwording en enthousiasme te creëren voor de Paralympic Movement en de vele bewonderingswaardige atleten zoals Diede,” zegt Auke Leenstra, Citi Country Officer Nederland. “We zijn toegewijd aan het creëren van een meer diverse en inclusieve samenleving en, samen met Diede, het gesprek over handicaps te veranderen, terwijl we nieuwe parasportfans bij Citi en daarbuiten enthousiasmeren.”

(Bron: Citi)

Geef een reactie