Parajudoka Knegt blijft in de wachtkamer voor Parijs

20 mei 2024 - Robin Wubben
Mathilde Dusol
Parajudoka Daniël Knegt is tijdens de Grand Prix in het Georgische Tbilisi vroegtijdig uitgeschakeld. Door een beenblessure kon de 40-jarige inwoner van Hazerswoude-Dorp in zijn partij tegen de Braziliaan Wilians de Araujo niet voluit gaan. Knegt is nu voor deelname aan de Paralympische Spelen afhankelijk van een aanwijsplek.

De IBSA Judo Grand Prix in de hoofdstad van Georgië gold als laatste moment om kwalificatiepunten voor een paralympisch ticket te bemachtigen. De beenblessure van Knegt zorgde tot het laatste moment voor twijfel of hij überhaupt mee moest doen. "Het was een lastige beslissing: wel of niet judoën", blikte coach Daniëlle Vriezema terug. "Helaas moest Daniël meteen tegen de regerend wereldkampioen en bleek zijn been toch te pijnlijk."

Paralympische Spelen

Knegt bezet na de vroege uitschakeling in Tbilisi de achtste plaats op de kwalificatieranglijst voor de Paralympische Spelen in de J1-handicapklasse boven 90 kilogram. De beste zes judoka’s kwalificeren zich rechtstreeks voor Parijs, Frankrijk krijgt als gastland van de Spelen een ticket en daarnaast is er een aanwijsplek beschikbaar. ‘Meestal gaat die plek naar de hoogstgeplaatste judoka’, weet Vriezema. "Dat zou in dit geval Daniël zijn. Op 15 juli valt die beslissing, dus dat blijft nog even spannend."

Bron: ParaNieuws

Altijd op de hoogte blijven?