Paradressuurteam wint landenwedstrijd in Kronenberg

17 juni 2024 - Robin Wubben
Ilse Schaffers
Het Nederlandse dressuurteam heeft met afstand de landenwedstrijd in het Limburgse Kronenberg gewonnen. Deze internationale wedstrijd gold als observatiemoment voor de Paralympische Spelen. Demi Haerkens, Frank Hosmar (foto) en Annemarieke Nobel waren ook individueel succesvol.

Dat Nederland de landenwedstrijd won, mocht geen heel grote verrassing heten. Waar bondscoach Joyce Heuitink kon kiezen uit alle topruiters van ons land, kwamen andere landen niet op volle kracht aan de start in Limburg. Demi Haerkens (grade IV), Frank Hosmar (grade V) en Annemarieke Nobel (grade I) bleven afgelopen weekend ongeslagen; zij wonnen zowel de individuele proef, de teamtest als de kür op muziek in hun handicapklasse.

Andere ereplaatsen

Ook andere Nederlandse ruiters wisten de nodige ereplaatsen te bemachtigen. Zo won Rixt van der Horst de afsluitende kür op muziek in grade III. Sanne Voets (grade IV) was goed voor twee keer zilver en een keer brons. Over een kleine maand is de laatste observatiewedstrijd. Kort daarna maakt Heutink het team voor Parijs bekend.

Bron: ParaNieuws

Altijd op de hoogte blijven?