Overhandiging 11.000 handtekeningen voor onbeperkt Openbaar Vervoer

Afgelopen maandag overhandigde het B-Team van No Limits Network, het online platform van KRO-NCRV door en voor mensen met een beperking, de petitie voor een onbeperkt Openbaar Vervoer aan staatssecretaris Van Rijn op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in Den Haag. De afgelopen weken hebben maar liefst 10.756 mensen deze petitie ondertekend.

Het B-Team bestaat uit vijf jonge programma-makers met een beperking, die met elkaar een wekelijks consumentenprogramma maken op YouTube.

Nieuw OV-materiaal
Met de petitie wil het B-Team aan staatssecretaris Van Rijn vragen om ervoor te zorgen dat al het nieuwe OV-materiaal dat vanaf nu wordt aangeschaft voor iedereen toegankelijk is, dat er aanpassingen worden gedaan aan het bestaande OV-materiaal en dat defect OV-materiaal altijd zo snel mogelijk gemaakt wordt. Deze week vindt in Nederland de Week van de Toegankelijkheid plaats en vanaf 5 oktober starten de wekelijkse uitzendingen van het B-Team op YouTube. Met het online platform No Limits Network wil KRO-NCRV de toegankelijkheid van de maatschappij voor mensen met een beperking vergroten.

Voor veel mensen met een beperking in ons land is het nog altijd lastig om onbelemmerd met het openbaar vervoer te reizen. Zo zijn bijna alle bussen wel toegankelijk, maar is nog niet eens de helft van alle bushaltes dit. En als je met je rolstoel met de trein mee wilt, dan moet je dit ruim van tevoren regelen. Een spontaan bezoekje aan vrienden in een andere plaats wordt dan een grote uitdaging als je een beperking hebt.

De eerste aflevering die donderdag online kwam:

Geef een reactie