Organisatoren vastberaden om Invictus Games The Hague 2020 voor alle deelnemers te realiseren

Samen op weg naar de eindstreep. Foto: Getty Images for Invictus Games Foundation.

Team Australië, Team Jordanië en Team Nieuw-Zeeland hebben van hun overheden te horen gekregen niet te kunnen afreizen naar de Invictus Games The Hague 2020 gepresenteerd door Jaguar Land Rover. Dit is uiterst teleurstellend voor de deelnemers, vrienden en familie en hun supporters. Echter, het organisatiecomité blijft vastberaden in het neerzetten van een veilige en verrassende Invictus Games van 29 mei tot 5 juni 2021 voor alle 20 deelnemende landen.

Digitale oplossingen worden verder onderzocht om deelname voor diegenen die niet kunnen reizen toch mogelijk te maken.

Veilige en opwindende Games
Het organisatiecomité onderzoekt digitale oplossingen om ervoor te zorgen dat de deelnemers in hun eigen land nog steeds meedoen aan de Invictus Games. De opties die worden ontwikkeld bevatten online virtuele competities in combinatie met fysieke competities met degenen die wel fysiek aanwezig zijn op de Invictus Games Den Haag 2020. Nadere informatie over de plannen om de Invictus Games te digitaliseren maken we later bekend.

Opnieuw creëren en plannen van de sluitingsceremonie
Hoewel er hoop is op een terugkeer naar meer normale omstandigheden voor sport en evenementen, is het concept van de sluitingsceremonie aangepast en opnieuw gepland om te voldoen aan de mogelijke beperkingen van COVID-19. In deze nieuwe versie is de ceremonie intiemer en compacter voor de deelnemers en hun vrienden en families. Door de nieuwe opzet is het ook mogelijk om de sluitingsceremonie te verzetten naar vrijdagavond 4 juni om het einde van een succesvolle editie van de Invictus Games Den Haag 2020 te vieren.

Veerkracht
Conny Wenting, CEO van de Invictus Games The Hague 2020, zei: “Ondanks het teleurstellende nieuws over de reisbeperkingen van sommige teams als gevolg van COVID-19 maatregelen, stellen we nog alles in het werk om de Invictus Games Den Haag 2020 op basis van 20 deelnemende landen neer te zetten. Het laatste sportschema is onlangs met alle teams gedeeld om ervoor te zorgen dat alle deelnemers hun trainingen kunnen laten aansluiten. De Invictus Games deelnemers tonen voortdurend hun doorzettingsvermogen en veerkracht bij het overwinnen van de tegenslagen die op hun pas komen. Het organisatieteam wil dezelfde veerkracht tonen door ervoor te zorgen dat we de Invictus Games in de best mogelijke vorm in mei afleveren.”

Geef een reactie