Oproep: Filmmaker zoekt acteur met beperking

Zeebenen. Afbeelding via Sam Dijkstra.

Sam Dijkstra is hard bezig om zijn korte film ‘Zeebenen’ te realiseren. Een film over omgaan met je eigen onzekerheden. Soms kunnen we onszelf wijsmaken dat we iets volledig hebben verwerkt, terwijl we eigenlijk alleen maar een manier hebben gevonden om de pijn weg te stoppen om deze dragelijk te maken. In Zeebenen wordt Marius onverwachts geconfronteerd met zo’n pijn, namelijk zijn fysieke afwijking. Voor de hoofdrol zoekt Sam een acteur die dezelfde beperking als het karakter heeft. Ben jij dat en wil je de rol spelen? Neem contact met Sam op!

Wanneer Marius op een zomerse stranddag voor het eerst de vriendengroep van zijn vriendin ontmoet, wordt hij geconfronteerd met slapende onzekerheden. Hij probeert zijn onzekerheden voor zijn vriendin te verbergen, maar wanneer de hele groep besluit de zee in te gaan, staat hij voor de keuze om te blijven zitten of mee te gaan. De voor iedereen prachtige, zorgeloze dag, wordt voor Marius een pijnlijke confrontatie met zichzelf en zijn lichaam.

Oproep van de filmmaker
“Hallo! Mijn naam is Sam Dijkstra en voor de korte film ‘Zeebenen’ ben ik op zoek naar een jongen die de hoofdrol op zich kan nemen. De film gaat over Marius, een jongen van begin twintig met een fysieke beperking, die op een zomerse stranddag wordt geconfronteerd met zijn eigen lichaam.

Marius

  • Man, oogt begin 20 tot halverwege de 20 jaar
  • Heeft een fysieke beperking aan zijn benen, daardoor moeite met lopen

Meld je aan! Graag ontvang ik van jou een filmpje via e-mail waarin jij je voorstelt. Vermeld in de mail je naam, leeftijd, woonplaats en eventuele ervaring. Bellen kan ook, naar 06-50221306.”

Verder vertelt Sam over de gelijkenis tussen Marius en hem: “Zelf ben ik geboren met een soortgelijke fysieke afwijking als Marius. Ik heb de spierziekte AMC en een afwijkende manier van lopen. Net als Marius draag ik elke dag ortheses om mijn benen voor extra ondersteuning. En net als Marius functioneer ik volledig in een wereld die niet op mij is aangepast, en die in principe weinig in aanraking komt met mensen zoals ik. Dit heeft invloed gehad op mijn interactie met de wereld om mij heen.”

Meer informatie over de film Zeebenen vind je hier.

Geef een reactie