Opnieuw te weinig werknemers met arbeidshandicap bij overheid

Foto door Herman Maatkamp

De overheid heeft vorig jaar meer mensen met een arbeidshandicap in dienst genomen, maar heeft haar doelstelling opnieuw niet gehaald. Als de overheid volgend jaar het quotum niet haalt, krijgt ze een boete van 5.000 euro per gemiste arbeidsplaats.

De overheid moet nog een flinke inhaalslag maken. Ze heeft het aantal banen in een jaar wel weten te verdubbelen tot 6471, maar haalde het quotum van 10.000 banen bij lange na niet. Dit blijkt uit de laatste cijfers van ‘de banenafspraak’ die staatssecretaris Tamara van Ark vandaag naar de Tweede Kamer stuurde.

Afspraken
Vijf jaar geleden is in het sociaal akkoord afgesproken om tot 2025 in totaal 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking te creëren. Daarvan zijn er nu 37.000 ingevuld. De markt moet uiteindelijk werk verschaffen aan 100.000 werknemers met een arbeidshandicap, de overheid aan 25.000.

Het bedrijfsleven voldeed wel weer aan de afspraken. “Ik vind dit een hele mooie prestatie. Marktwerkgevers hebben zich van hun beste kant laten zien. Zij hebben hun doelstelling van 23.000 banen met ruim 7.000 banen overtroffen”, aldus staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

Zomer
Het ministerie werkt de komende zomermaanden aan plannen om meer werknemers met een arbeidshandicap bij de overheid aan de slag te krijgen.

(Bron: AD.nl)

Facebook Twitter Email

  2 comments for “Opnieuw te weinig werknemers met arbeidshandicap bij overheid

  1. Rian
    7 juli 2018 at 08:32

    Was het volgens jullie wel te verwachten dat de overheid aan die norm zou gaan voldoen ? Dit is volgens mij niet mogelijk nadat al beste mensen er tussenuit zijn gegaan met een riante oprotpremie. Dit was achteraf NIET de bedoeling geweest toen ze er achter kwamen maar is toch doorgezet ! Elders zou het op de één of andere manier wel zijn teruggedraaid behalve bij de overheid. Daar kunnen we nu nu op een negatieve manier de vruchten van dragen. Maar of ze aan hun jasje getrokken zullen worden betwijfel ik.

  2. willem heitlager
    10 juli 2018 at 16:08

    ik heb het gevoel als je ergens gaat werken dat je mee kan draaien zij het op een lager pitje dat je niet handycappie bent want je kan werken en er mag geen onderschijd worden gemaakt anders heb je discriminatie en dat is verboden bij de wet artikel 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *