Openingsdatum inclusief speelbos Nest! bekendgemaakt

De poort van Speelbos Nest!. Foto via de Efteling.

Op de 69e verjaardag van de Efteling, op maandag 31 mei 2021, opent inclusief en toegankelijk Speelbos Nest! om 10.30 uur de poorten voor alle Efteling-gasten. Nog tot 30 mei kunnen abonnementhouders van de Efteling als een van de eersten Speelbos Nest! komen beleven. Ook de nieuwe horecalocatie ’t Verwende Nest! is deze dagen geopend, je kunt dus ook al genieten van de nieuwe lekkernij de Kurkentrekker.

Wil je Nest! als een van de eersten komen ontdekken? Reserveer dan met je abonnement op de gebruikelijke manier je bezoek aan de Efteling op een van deze dagen. Vervolgens krijg je op vertoon van je abonnement toegang tot het speelbos. Je hebt de gehele dag de tijd om het speelbos te bezoeken want Nest! is net zoals de andere attracties geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Puntjes op de i
Vorige week week werden de laatste speeltoestellen geplaatst in Nest!. In het speelbos kunnen jonge durfals straks naar hartenlust spelen met verschillende speeltoestellen en objecten. De drakentoren met twee glijbanen, waarvan één geschikt voor kinderen in een rolstoel (na transfer), en het grote zeeschip zijn de echte eyecatchers.

Waterbed
In het hart van Nest! kun je wiebelen op het speeltuin-waterbed dat eruitziet als een kompas. Het waterbed is gelijkvloers en zonder drempels, zodat het ook rolstoeltoegankelijk is. Rondom de speeltoestellen is inmiddels ook de speciale EPDM-vloer geplaatst, gemaakt van een zacht rubberen materiaal en in een prachtig bijpassend ontwerp.

Sprookje ‘De redders van Ruigrijk’
Presentator en theatermaker Marc de Hond genoot met zijn gezin jarenlang van de Efteling. De inspiratie over toegankelijkheid die hij daarbij kreeg, deelde hij met de Efteling. Zodoende heeft Marc de Hond een belangrijke en adviserende rol gehad in de ontwerpfase van Nest! Andersom werd hij door de Efteling geïnspireerd tot het schrijven van een inclusief sprookje: ‘De redders van Ruigrijk’. Dit sprookje is vanaf 31 mei verkrijgbaar in boekvorm.

(Bron: Efteling)

Geef een reactie