Op deze plekken kan iedereen binnenkort toegankelijk spelen

Foto via Samenspeelnetwerk.

Dankzij de steun van donateurs van het Gehandicapte Kind kan binnenkort bij zeven speelplekken een toegankelijke speelplek gerealiseerd worden. De droom van de stichting om in iedere gemeente tenminste een samenspeelplek te hebben, komt daarmee steeds dichterbij.

Op onderstaande plekken kan er binnenkort samen gespeeld worden.

Van Utrecht tot Hallum

  • Op het fysiek en sociaal toegankelijk schoolplein van Basisschool de Vuurvogel in Spijkenisse kunnen kinderen met en zonder beperking elkaar ontmoeten en samen spelen.
  • Op het schoolplein van Basisschool de Spits in Utrecht kunnen leerlingen en buurtkinderen met en zonder beperking fijn samen spelen.
  • De aanschaf van toegankelijke speeltoestellen bij Speeltuin Ramplaankwartier in Haarlem zorgt ervoor dat kinderen met en zonder beperking uit de buurt samen kunnen spelen.
  • De realisatie van twee nieuwe inclusieve speeltuinen Speeltuinen Dalen in Coevorden (Drenthe) zorgt ervoor dat kinderen met en zonder beperking fijne speelplekken hebben waar zij samen kunnen spelen.
  • Door het aanbieden van een inclusieve Speeltuin Heiligerlee in Groningen, die voor iedereen bespeelbaar is, kunnen kinderen met en zonder beperking uit de buurt elkaar ontmoeten en samen spelen.
  • Door de realisatie van een uitdagende speelplek met passende toestellen wil Speeltuin de Singel in Hallum (Friesland) samen spelen voor kinderen met en zonder beperking uit de buurt stimuleren.
  • Met de aanschaf van een Water Spray Park bij Aquapark de Zanstuve in Vroomshoop kunnen kinderen met en zonder beperking samen spelen.

Is de speelplek in jouw buurt toegankelijk?
Wil je weten of de speelplek in jouw buurt toegankelijk is voor kinderen met een beperking? Op de website van het SamenSpeelNetwerk vind je een overzicht van alle samenspeelplekken. Bekijk hier of de speelplek er tussen staat. Ontbreek deze? Laat het weten aan stichting het Gehandicapte Kind.

(Bron: het Gehandicapte Kind)

Geef een reactie