Onbeperkt genieten van zeilen met Sailability Nederland

Roos Prommenschenckel aan het zeilen

Zeilen blijkt toegankelijk te zijn voor iedereen, Roos Prommenschenckel en haar vrienden konden namelijk hun handicap achter laten op de steiger. Op initiatief van Roos Prommenschenckel, Mis(s) 2006, meest inspirerend Nederlander met een beperking 2016 en Ambassadeur van Stichting Sailability Nederland, zijn Vrienden van Roos uitgenodigd om een dag te komen zeilen bij Stichting Sailability Nederland. Sailability stelt dat iedereen kan zeilen, ongeacht hun handicap, en deze vrienden groep ging kijken of dat echt waar was.

De vrijwilligers van Sailability Kortenhoef stonden klaar om de vrienden groep in de speciale bootjes te helpen en hen een onvergetelijke ervaring op het water te bieden.

Nieuwe ervaring
De conclusie aan het eind van de dag was unaniem. Iedereen had onbeperkt genoten van het gevoel van vrijheid op het water. Stralend waren de gezichten na terugkomst in de haven, een hele ervaring rijker. Roos Prommenschenckel zei na het zeilen, “De meeste aangepaste sporten lijken niet meer op de oorspronkelijke sport. Doordat ik bij Sailability alles zelf kan bedienen en het leuk is dat het spannend kan zijn, krijg ik het gevoel dat ik geen beperking heb. Dit geeft mij een enorm gevoel van vrijheid.”

In de video op de Sailability Facebookpagina kun je even meeleven met alle zeilers en hun beleving van de dag zien en horen:

Christel Verborgt van Poweronwheels schreef op de Sailability Facebookpagina: “Als je, zoals ik, in een rolstoel zit en denkt, zeilen is onmogelijk? Echt niet! Er is meer mogelijk dan je zou denken, en dan ook ik dacht”. Frank Sanders van WheelChair Mafia zei op de steiger: “Het is voor Roos anders, het is voor mij anders, lastig voor de vrijwilligers, maar ze lossen het wel allemaal op”.

Over Sailability
Stichting Sailability Nederland streeft naar samenwerking met een landelijk netwerk van Watersportverenigingen/centra met een afdeling ‘aangepast zeilen’ waar mensen met een handicap zelfstandig de zeilsport kunnen beoefenen. Er zijn 16 Sailability locaties in Nederland waar mensen met een handicap kunnen gaan zeilen. Tijdens het 15e jubileumjaar van het bestaan van Stichting Sailability Nederland, is de 15e locatie in juni begonnen in Thorn en de 16e locatie zal eind augustus van start gaan in Bergen op Zoom.

Roos en haar vrienden

Geef een reactie