Onbeperkt dansplezier voor iedereen bij DanceAble

4 augustus 2023 - Redactie Support Magazine

Heb je zin om te dansen? In de DanceAble lessen van Holland Dance Festival zijn dansers met en zonder beperking samen welkom. Heb jij een fysieke of licht verstandelijke beperking, een chronische ziekte of ben je een danser zonder beperking die dans en samen dansen wil benaderen vanuit een ontdekkende setting? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse danslessen van DanceAble.

In de DanceAble lessen van Holland Dance Festival zijn dansers met en zonder (fysieke of licht verstandelijke) beperking of chronische aandoening samen welkom. Iedereen doet mee vanuit zijn eigen mogelijkheden, alleen of waar nodig met persoonlijke begeleiding.

De waarde van dans

Alle dansers ontdekken voor zichzelf en met elkaar wekelijks de waarde van dans. Wij doen dit vanuit de veelzijdigheid van de moderne dans, waarin naast gestructureerde oefeningen, ook improvisatieopdrachten voorbijkomen.

Dansbeleving en -plezier

In de hechte groep staat de dansbeleving en het ervaren van dansplezier voorop. De professionele dansdocenten houden rekening met de verschillende mogelijkheden van de dansers, zodat iedereen de les goed kan volgen.

Er is veel onderling respect in de groep. Er is een veilige setting, waarin ook nieuwe dansers zich over het algemeen snel vrij kunnen voelen. Vrij om zich helemaal te uiten door middel van dans.

Jongeren en volwassenen

In het eerste deel van de les dansen jongeren (12 +) samen met volwassenen. Dit geeft een mooie en waardevolle dynamiek in de groep. Daarna dansen de volwassenen nog een half uur door om dieper op bepaalde elementen in te kunnen gaan.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de DanceAble lessen? Kom een (gratis) proefles doen. Voor meer informatie kijk je op de website van Holland Dance Festival, of kun je contact opnemen met Yolanda van der Heijden, 070-2170560.

(Bron: Holland Dance Festival)

Altijd op de hoogte blijven?