NS-reiziger met beperking kan zich voortaan op perron melden

Foto via NS

Reizigers die assistentieverlening hebben aangevraagd, kunnen vanaf 1 september desgewenst zelfstandig naar het perron om daar de assistentie te ontmoeten. Ook wordt de minimale meldtijd verkort van 15 naar 10 minuten. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van Rover in vervulling.

Momenteel moeten alle reizigers met een beperking die assistentie aangevraagd hebben, zich 15 minuten voor vertrek melden op de vooraf afgesproken plaats. Op grote stations is dit veelal bij de NS-OV servicewinkel of informatiebalie. Vervolgens wordt de reiziger begeleid naar de vertrekkende trein. Verschillende reizigers hebben bij Rover aangegeven het niet fijn te vinden “als een klein kind” door het station begeleid te worden, aangezien zij prima zelf naar het perron kunnen komen.

Perron wordt standaard
Vanaf 1 september 2020 voegt NS daarom op alle stations waar NS Reisassistentie aangeboden wordt, het perron van de vertrekkende trein toe als standaard ontmoetingspunt waar de reiziger zich 10 minuten voor vertrek moet melden. Reizigers die wel gebruik willen maken van begeleiding naar het perron, kunnen dit aan NS aangeven. De maatregel is een succes voor de actieve Roverleden die zich hier lang voor hebben ingezet, waarbij met name Micha van den Dool genoemd mag worden die hiermee postuum alsnog zijn langgekoesterde wens heeft binnengehaald.

Meldtijd blijft aandachtspunt
Rover blijft wel aandringen op een mogelijkheid voor reizigers om zich telefonisch of via de app aan te melden indien de meldtijd van 10 minuten voor vertrek lastig gehaald kan worden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij kleinere stations waar buslijnen slechts eenmaal per uur rijden en een korte aansluiting bieden op de trein.

(Bron: Rover)

Geef een reactie