NS Reisassistentie komt beschikbaar voor nachttreinen en op 10 extra stations

Foto via NS

Sinds afgelopen zondag – met ingang van de nieuwe dienstregeling – kunnen reizigers met een beperking gebruikmaken van NS Reisassistentie op 10 extra stations. Vanaf 4 februari 2020 is NS Reisassistentie ook voor de nachttreinen beschikbaar. Reizigers krijgen zo ook ’s nachts de benodigde ondersteuning.

In totaal kunnen reizigers nu op 143 stations waar NS stopt, hulp krijgen bij het in-, over- en uitstappen. De komende jaren worden daar de resterende 104 stations* aan toegevoegd. Voor 2025 zijn alle stations waar NS stopt voorzien van reisassistentie.

Van Heiloo tot Amsterdam Science Park
De 10 nieuwe stations waar nu NS Reisassistentie beschikbaar geworden is, zijn: Zaandijk Zaanse Schans, Halfweg Zwanenburg, Heiloo, Den Haag Ypenburg, Hoorn – Kersenboogerd, Amsterdam Science Park, Grou Jirnsum, Amersfoort Schothorst, Veenendaal – West en Kapelle Biezelinge. Reizigers kunnen één uur van tevoren NS Reisassistentie aanvragen via de NS-app, via de website of telefonisch.

Hulp in de nacht
NS Reisassistentie wordt aangeboden van de eerste tot en met de laatste reguliere trein, maar de nachttreinen waren van die assistentie nog uitgesloten. Daar komt vanaf 4 februari 2020 verandering in. Dan is het ook mogelijk om ’s nachts gebruik te maken van NS Reisassistentie. NS komt hiermee tegemoet aan een belangrijke wens van de Roos Prommenschenckel Foundation.

Contactloos
In navolging van Europese regelgeving zijn alle 677 NS kaartautomaten in de afgelopen periode voorzien van de mogelijkheid om contactloos te betalen. Deze functionaliteit is aangebracht op een hoogte die bereikbaar is voor reizigers met een handicap en goed vindbaar voor reizigers met een visuele beperking. Alle NS kaartautomaten zijn ook uitgerust met Hulp Op Afstand. Met één gratis telefoontje kunnen reizigers ondersteuning krijgen bij de bediening van de automaat.

Spoorkaart stations met NS Reisassistentie. Afbeelding via NS

(Bron: NS)

Geef een reactie