November actiemaand voor inclusieve werkgevers: Maand van de 1000 voorbeelden

Foto door Marcus Aurelius via Pexels

De hele maand november worden inclusieve werkgevers in het zonnetje gezet. Dat gebeurt tijdens de ‘Maand van de 1000 voorbeelden’. Eind 2020 zijn tijdens de ‘Week van de 1000 voorbeelden’ tal van inclusieve werkgevers in de schijnwerpers gezet. Dit jaar wordt daar zelfs een hele maand voor uitgetrokken, zo meldt Cedris, de landelijke vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt.

De looptijd van de banenafspraak is halverwege. Ondanks alle uitdagingen blijven veel werkgevers zich inzetten om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen én te houden. De ambassadeurs van de banenafspraak willen hen weer in het zonnetje zetten.

Heel november 2021 is uitgeroepen tot actiemaand. Verspreid door heel Nederland vinden speciale evenementen en bijeenkomsten plaats. Dit varieert van workshops, een tour van wethouders langs inclusieve werkgevers, open dagen of meet & greets met potentiële kandidaten.

Inspireren door goede voorbeelden
Cedris draagt dit soort initiatieven een warm hart toe. Er is nog veel potentie om de arbeidsmarkt nóg inclusiever te maken. 60 procent van de werkgevers wil mensen met een ondersteuningsbehoefte graag inzetten, maar door allerlei belemmeringen lukt dat slechts bij 12 procent van de werkgevers. Veel ondernemers laten zich graag inspireren hoe ook zij passend werk kunnen bieden en van hun bedrijf een inclusieve organisatie kunnen maken.

Ideeën welkom
In 2020 deden veel Cedris-leden, brancheorganisaties en werkgeversservicepunten mee aan de actieweek. Heb je ideeën over – landelijke of regionale – werkgevers die in de komende actiemaand een extra pluim verdienen en anderen enthousiast kunnen maken? Wil je in november bijdragen of deelnemen aan een (online) evenement? Meld je dan aan via 1000voorbeelden@vnoncw-mkb.nl.

(Bron: Cedris)

Geef een reactie