NOS zendt Invictus Games uit, Gregory Sedoc maakt tv-programma

Gregory Sedoc. Foto via Invictus Games.

NOS zendt de vijfde editie van de Invictus Games uit op televisie, die op 16 april van start gaat in Den Haag. Saïda Maggé neemt de presentatie op zich en Marc van de Kuilen, die beide benen verloor tijdens een missie in Afghanistan, is vaste commentator. Verder zijn de Britse prins Harry, die het internationale sporttoernooi bedacht, prinses Margriet en koning Willem-Alexander bij het evenement aanwezig. Dat meldt Vorsten, tijdschrift over koninklijke families.

Tijdens de uitzendingen zijn “impressies te zien van de sport van de dag, maar ook van ontmoetingen van veteranen onderling”, meldt de omroep maandag. Ook worden de achtergronden van de sporters in reportages getoond. De NOS besteedt van 16 april tot en met 22 april dagelijks aandacht aan het toernooi op NPO 2.

Koninklijke ceremonies
Prinses Margriet is erevoorzitter van het Comité van Aanbeveling van de Invictus Games Den Haag 2020 en zal bij de openingsceremonie van de Invictus Games aanwezig zijn. Koning Willem-Alexander woont de sluitingsceremonie bij.

Helden van de Invictus Games
Gregory Sedoc gaat tijdens de Invictus Games een televisieprogramma maken waarin hij Nederlandse atleten portretteert die meedoen aan het evenement. Helden van de Invictus Games, zoals de uitzending is genoemd, wordt uitgezonden op NPO 2 van 11 tot en met 15 april. De atleten die worden geportretteerd vertellen over hun leven met een handicap en met PTSS (posttraumatische stressstoornis).

(Bron: Vorsten)

Geef een reactie