Nomineer jouw favoriete sporter voor de titel ‘Uniek Sporttalent 2018’

Ken jij of ben jij een breedtesporter met een handicap die het afgelopen jaar mooie sportieve prestaties heeft geleverd? Iemand die een inspiratie en voorbeeld is voor andere sporters met een handicap? Een sporter die persoonlijke records heeft weten te verbreken? Nomineer hem, haar of een heel team dan nu voor de titel ‘Uniek Sporttalent 2018’!

Met de verkiezing Uniek Sporttalent wil Fonds Gehandicaptensport een podium bieden aan de sporters om hen, en daarmee de gehandicaptensport, onder de aandacht te brengen bij het Nederlandse publiek. Je kunt tot 10 september talenten nomineren, daarna zal de verkiezing echt van start gaan.

Hoe werkt de verkiezing?
Je kunt jouw favoriete sporttalent nomineren via de officiële website. Je kunt iemand nomineren in de volgende categorieën: 1. Lichamelijke of visuele beperking. 2. Verstandelijke of meervoudige beperking. 3. Teams bestaande uit sporters met een handicap.

De verkiezing bestaat per categorie uit een algemene stemronde, een halve finale en een finale waarbij deelnemers door kunnen gaan naar de volgende ronde door zoveel mogelijk stemmen te krijgen. De winnaars per categorie zullen gehuldigd worden op het Benefietdiner van de Gehandicaptensport in de Johan Cruijff ArenA.

De jury bestaat uit Esther Vergeer, Jetze Plat, Bibian Mentel, Arnold Vanderlyde en Henny Jacobse. Zij zullen hun stem laten gelden in de finale.

Prijzenpakket
Naast de titel ‘Uniek Sporttalent’ krijgen de winnaars een cheque ter waarde van € 1.000,- om voor zichzelf te besteden aan sport- en/of spelmateriaal. De sportverenigingen waar de winnaars actief zijn mogen voor maar liefst € 4.000,- stimuleringssubsidie aanvragen, te gebruiken voor de (door)ontwikkeling van de gehandicaptensport binnen de betreffende sportvereniging.

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *