Nog 29 Europeanen met handicap maken kans astronaut te worden

Afbeelding van WikiImages via Pixabay

In totaal 1391 Europeanen doen nog mee aan de nieuwe werving van astronauten. Ze zijn door de eerste selectieronde van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA gekomen. Dat meldt RTL Nieuws.

De ESA meldt niet hoeveel Nederlanders nog kans maken op een baan rond de aarde. Ruim 22.000 mensen hadden zich aangemeld, onder wie bijna duizend Nederlanders. Na de eerste selectie zijn in totaal 1391 kandidaten uitgenodigd voor een testdag, waarop ze onder andere psychologische testen moeten doen.

Parastronauten
De ESA zoekt ook astronauten met een lichte lichamelijke handicap. Het gaat bijvoorbeeld om mensen bij wie het ene been aanzienlijk korter is dan het andere been, mensen die een onderbeen missen en om mensen die korter dan 1,30 meter zijn.

Zij kunnen ‘parastronaut’ worden. Uit die groep kwamen 257 aanmeldingen, onder wie dertien Nederlanders. Van hen zijn 29 door naar de volgende ronde. Ook hier is niet bekend hoeveel Nederlanders nog in de race zijn.

ISS
In oktober moeten de nieuwe astronauten aan de wereld worden getoond. Zij gaan naar het internationale ruimtestation ISS, en mogelijk ook ooit naar een nieuw ruimtestation rond de maan.

Op artikelen als dit bieden we meer verdieping in Support Magazine. Word abonnee vanaf slechts € 19,99 plus cadeaus!

(Bron: RTL Nieuws)

Geef een reactie