Nike lanceert sneaker die je zonder handen kan aantrekken

Foto via Nike

Nike heeft de GO FlyEase geïntroduceerd, een schoen die je zonder handen kan aantrekken. De innovatieve sneaker wordt erg positief ontvangen vanwege de functionaliteit voor mensen met een beperking.

Gewoon in je schoenen schuiven zonder voorover te buigen is een trucje dat mensen al veel langer geleden hebben ontdekt. Erg elegant ziet het er meestal niet uit: of je staat op een ingedeukte hiel, of je veters hangen ergens in of uit je schoen. Dat moet beter kunnen, dacht Nike. De sportfabrikant lanceerde maandag de GO FlyEase, een sneaker die je door middel van een innovatief design zonder handen kan aantrekken en er toch als een complete en comfortabele sneaker uitziet.

Slim ontwerp
Het idee is simpel. De schoen heeft in het midden een scharnierstuk, waardoor die als het ware open kan plooien. Dat doe je door met je andere voet op de hiel te gaan staan – een bekende gewoonte, maar een die bij de GO FlyEase gemakkelijk is gemaakt door een extra uitsteeksel aan de hiel. Wil je je schoenen weer aandoen, dan schuif je er gewoon eerst met je tenen in. De schoen klapt dankzij de elastiek in het midden dan automatisch terug dicht. Bekijk hieronder hoe het in z’n werk gaat.

– Tekst gaat verder na de video –

Niet de eerste van Nike
Dat Nike een schoen maakt die voor veel mensen met een handicap erg fijn aan te trekken is, ontvangt het sneakermerk digitaal veel lof. Het was de Amerikaan Matthew Walzer, die geboren werd met hersenschade, die in 2012 een brief schreef naar Nike om ook voor hem een makkelijk aantrekbare schoen te ontwerpen. De brief kwam terecht bij Nike-designer Tobie Hatfield, die al even bezig was met het ontwerp van een zelfsluitende schoen voor atleten met ook een tweede versie. Samen met Matthew werkte hij aan de handenvrije sneaker voor een breder publiek, met de GO FlyEase als resultaat.

Kleuren
De GO FlyEase is beschikbaar in drie kleurencombinaties, met zowel “de zachte pastelkleuren van de zonsopgang als de opvallendere kleuren van het nachtleven”, aldus Nike op de website. Ook een volledig zwarte versie behoort tot de opties. De GO FlyEase zal binnenkort verkrijgbaar zijn, maar wel eerst exclusief voor ‘Nike Members’. Het prijskaartje ligt rond de 100 euro.

(Bron: Metro)

Geef een reactie