Nieuwste Barbies hebben rolstoel, gehoorapparaat en prothese

Foto via Mattel.

Barbie is slank, blond en onmenselijk perfect. De mannelijke variant Ken, idem. Speelgoedbedrijf Mattel bracht daar de afgelopen jaren verandering in en de Barbiepop werd realistischer, inclusiever en diverser. Ook in de nieuwe Barbie ‘Fashionistas’-collectie, die volgende maand wordt gelanceerd, staan die drie kernwoorden centraal. Dat meldt de Gelderlander.

In de collectie vind je een Barbiepop met een hoorapparaat en eentje met een beenprothese. Ook Ken doet mee. Van hem wordt er een nieuw exemplaar gelanceerd met vitiligo, een huidaandoening die het verlies van pigmentcellen veroorzaakt.

‘Leert kinderen inclusiviteit te omarmen’
Het speelgoedbedrijf werkte samen met verschillende experts om de Barbiepoppen zo realistisch mogelijk voor te stellen. Mattel gebruikte de expertise van de Amerikaanse kno-arts Jen Richardson voor de Barbie met het gehoorapparaat. “Voor mijn jonge patiënten met gehoorverlies is het bijzonder dat zij kunnen spelen met een pop die op hen lijkt”, aldus de arts.

Ook aan de lichaamsbouw van de poppen werd opnieuw gesleuteld. Zo zijn sommigen kleiner van gestalte, minder gespierd of wat meer volslank.

Lees meer op de website van de Gelderlander.

Update: zoektocht naar Barbierolstoel
Na publicatie van dit nieuwsbericht, ontving de redactie een berichtje van Eline OnTour waarin ze vertelde al een tijd op zoek te zijn geweest naar een rolstoel voor Barbie. Na een tevergeefse zoektocht bouwde ze van Knex zelf maar een rolstoel, zie het resultaat in het Instagrambericht hieronder. Eline is blij dat ze het niet meer zelf hoeft te maken, maar er ook een officiële rolstoel van Barbie verkrijgbaar is. Zij kocht het hulpmiddel via Bol.com.

(Bron: de Gelderlander)

Geef een reactie