Nieuwe website met toegankelijke verblijfsaccommodaties

logoDe website Zonderbeperking.nl is een nieuwe boekingsite, primair gericht op accommodaties die ook toegankelijk zijn voor mensen met een lichamelijke beperking.

Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan toegankelijke attracties en voorzieningen in de regio; maar dit onderdeel is nog volop in ontwikkeling.

Gebundeld aanbod
Zonderbeperking.nl presenteert het aanbod van toegankelijke accommodaties, zowel van particuliere eigenaren als van een aantal grotere organisaties, samen op één website. De vakantieganger kan de resultaten filteren op een groot aantal criteria; want niet iedereen ervaart dezelfde belemmering. Daarnaast worden er per accommodatie uitgebreide omschrijvingen gegeven, met veel foto’s, van de aanpassingen, maatvoering en voorzieningen die in het verblijf aanwezig zijn.

Handige zoekfilter
Na een lange (in)spannende periode van onderzoek en voorbereiding is de website Zonderbeperking nu online. De website bevat op dit moment bijna 300 accommodaties. Van B&B of hotel tot vakantiewoning, groepsaccommodatie of camping met rolstoeltoegankelijk sanitair. Van eenvoudig tot (zeer) luxe en van drempelvrij tot volledig rolstoeltoegankelijk en aangepast voor mensen met een (ernstige) lichamelijke beperking. Met behulp van een handig zoekfilter kun je zoeken op type accommodatie, regio, de beperking waarvoor een vakantiebestemming geschikt moet zijn en de gewenste voorzieningen en aanpassingen die moeten zorgen voor een onbezorgde vakantie.

Uitgebreide voorzieningen en zorg
De website geeft uitgebreide informatie over de accommodatie, de voorzieningen ter plekke en over de omgeving. Een aantal accommodaties beschikt zelf over hulpmiddelen zoals hoog-laagbedden, tillift, douchebrancard of zelfs een ‘snoezelkamer’. Ook verlenen sommige eigenaren van accommodaties zelf medische en/of persoonlijke zorg. Daarnaast is het mogelijk om zorg en/of hulpmiddelen in te huren via Comfortzorg, een organisatie op het gebied van zorg- en dienstverlening op vakantieadressen in heel Nederland.

Het merendeel van de accommodaties bevindt zich in Nederland. Daarnaast is er een groeiend aanbod elders in Europa. Behalve overnachtingaccommodaties presenteert de site ook een aantal rolstoeltoegankelijke restaurants.

Een foto geeft vaak de benodigde informatie

Een foto geeft vaak de benodigde informatie

(Bron: Pretwerk)

  3 comments for “Nieuwe website met toegankelijke verblijfsaccommodaties

Geef een reactie