Nieuw streetwear merk voor rolstoelers

Foto via Lili Pázmány

Kostuumontwerper Lili Pázmány heeft een streetwearcollectie voor rolstoelers gemaakt. De collectie heet Unobstructed en de stoere kleding is gemaakt met een aantal slimme functies.

De streetwear kleding is niet alleen ontworpen om ongehinderd (‘unobstructed’) in te bewegen. Wie in een rolstoel zit heeft meestal last van teveel stof aan de voorkant en een afzakkende broek aan de achterkant. Bovendien zijn de meeste kledingstukken niet gemakkelijk aan- en uit te trekken als je niet over aansturing van je benen beschikt. De Hongaarse kostuumontwerper Lili Pázmány lost niet alleen de grootste hinder op maar bracht ook functionaliteit in de kleding.

3D-geprinte gespen
Aan de Unobstructed kleding valt direct de grote hoeveelheid banden en 3D-geprinte gespen op. Die gespen leggen de nadruk op het gemakkelijk aantrekken. De banden zijn handvatten waarmee je (met je handen) je benen kunt manoeuvreren. Nu gaat dat dus een stuk gemakkelijker. Maar als je even niet de nadruk wil leggen op de handvatten aan je benen zijn er ook modellen waarbij je die banden onzichtbaar naar binnen kunt steken.

Foto via Lili Pázmány

Bekende modellen
Over modellen gesproken, het zijn niet de minsten die de kleding showen. Zo zie je in de video Marietta Laura Jávor (influencer en rolstoelgebruiker), en op de foto’s Amarila Veres (paralympisch rolstoelschermster), Katalin Varga (paralympisch kayaker), Angi Parti (Hongarije’s wheelchair beauty queen 2017) en de moeder van Lili Pázmány.

Het is nog niet bekend waar en wanneer de kleding verkrijgbaar zal zijn.

(Bron: Bright)

  1 comment for “Nieuw streetwear merk voor rolstoelers

  1. janine
    6 juli 2019 at 22:40

    looks great and nice colours !
    Where can i buy it ?

Geef een reactie