Onbeperkt meedoen, dat willen we allemaal, ook wie de omgeving wil ontdekken met gebruik van een handbike. Drempels, oneffenheden of smalle doorgangen: niet ieder pad is geschikt. Speciaal voor deze doelgroep hebben Betty en Rudie, fanatieke en ervaren handbikers, twee nieuwe routes uitgezet. Samen met de twee eerder gemaakte routes, die als onderdeel van Onbeperkt genieten in de Achterhoek (een samenwerking tussen acht Achterhoekse gemeenten, Achterhoek Toerisme en Ongehinderd) werden ontwikkeld, heeft Oude IJsselstreek nu een uniek routekwartet in handzaam formaat.

De hele gemeente

Het mooie van dit kwartet? Elke route pakt een ander deel mee van de omgeving. Kerkenpaden, industrieel erfgoed (de voormalige ijzerfabriek DRU), langs wijngaard Wijngoed Montferland, havezate Huis Landfort, natuur- en recreatiegebied Engbergen en het Idink- en Nibbelinkbos: voor ieder wat wils.

Afstand

De lengte van de routes variëren van 20 tot maximaal 30 kilometer. Eén doen kan natuurlijk, maar voor fanatici is het natuurlijker nog leuker om in de buurt te overnachten en ze alle vier te rijden tijdens een korte vakantie. Smaakt het naar meer, ook dan hoef je niet ver, want verspreid over de Achterhoek zijn nog 14 handbike- en rolstoelroutes te vinden.

Uitreiking-eerste-exemplaren-aan-Betty-en-Rudie-door-wethouder-toerisme-John-Haverdil-FOTO-Roel-Kleinpenning Uitreiking eerste exemplaren aan Betty en Rudie door wethouder toerisme John Haverdil. Foto: Roel Kleinpenning.

Handbikes huren

Kom je naar Oude IJsselstreek zonder je eigen handbike, rolstoel of duofiets? Huur via Walraven op Sinderen een Van Raam aangepaste fiets.

Gratis af te halen

Haal het handbike routekwartet gratis op bij VVV Oude IJsselstreek in Ulft. Meer informatie is online te vinden op vvvoudeijsselstreek.nl/Onbeperkt-genieten. En heb je vragen? Stel ze via info@vvvoude-ijsselstreek.nl.

Altijd op de hoogte blijven?