Niels Vink bevestigt status als nummer 1 met winst Singles Masters

Rolstoeltennisser Niels Vink heeft in Barcelona de titel op de Singles Masters in de quad-divisie gewonnen. In de finale was hij in twee sets te sterk voor landgenoot Sam Schröder (6-4, 6-2). Met deze overwinning verstevigt de 20-jarige Brabander zijn positie als aanvoerder van de wereldranglijst.

Niels Vink. Foto: Mathilde Dusol

Daags na hun gezamenlijke zege in de Doubles Masters stonden Vink en Schröder in Barcelona tegenover elkaar. En welke statistiek je er ook bij pakt: de tennisser uit Stiphout was op elk vlak beter dan de 24-jarige Schröder uit Ospel (Limburg). Na iets meer dan anderhalf uur stond er dan ook een duidelijk eindstand op het bord: 6-4, 6-2.

Toonaangevend
Vink, nummer 1 van de wereld, en Schröder, nummer 2 op diezelfde lijst, zijn de afgelopen twee jaar toonaangevend in de quad-divisie (voor spelers met een handicap aan benen én armen, red.). Ze verdeelden in 2022 en 2023 alle grandslamtitels in het enkelspel (4 voor Vink, 4 voor Schröder), wonnen samen zes titels op de Grand Slams in het dubbelspel, wonnen twee keer de Doubles Masters en na de Masters-titel van vorig jaar voor Schröder ging de titel dit jaar dus naar Vink.

Net als Vink veroverde de Nederlandse Diede de Groot de Masters-titel bij de vrouwen.

Meer lezen over gehandicaptensport, van recreatief tot paralympisch niveau? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine:

(Bron: ParaWatcher | ParaNieuws)

Geef een reactie