Nico van Welzorg Woning op Maat: “Ik vind dat we heel mooi werk neerzetten!”

Pas beginnen bij een bedrijf en dan gelijk met je neus in een megaklus vallen. Het overkwam Nico Denissen bij Welzorg Woning op Maat.

Adviseur Nico Denissen. Foto: Richard van Herwaarden.

Jarenlang werkte Nico Denissen in de detacheringsbranche als technisch intermediair. Toen zijn laatste werkgever ging reorganiseren dreigde ontslag, maar zover kwam het niet. Nico had ooit een monteur gedetacheerd bij Welzorg en die monteur tipte hem eind 2022 om daar eens te gaan praten. Sinds 2 januari 2023 is Nico aan de slag als adviseur bij Welzorg Woning op Maat.

Betrokken
Nico: “Ik begon tijdens mijn korte inwerkperiode met de eenvoudigere klussen, zoals het aanbrengen van een drempelvoorziening om een woning toegankelijk te maken voor bewoners met een rollator of scootmobiel. De sfeer bij Welzorg Woning op Maat beviel me gelijk. Ik zit in een team van zeven adviseurs en we zijn echt betrokken bij elkaars werk. Als de een ergens tegenaan loopt zijn de andere adviseurs nooit te beroerd om mee te denken. In al onze werkzaamheden staan de wensen en behoeften van de klant centraal, dat is voor ons het startpunt. Voordat we op pad gaan, krijgen we van de gemeente te horen tegen welke toegankelijkheidsproblemen de klant aanloopt. Vervolgens kijken wij welke aanpassingen nodig zijn en wat er op de locatie technisch mogelijk is. Op basis daarvan maken we een zo passend mogelijk voorstel en sturen we een offerte naar de gemeente. Dan is het aan de gemeente om hier goedkeuring aan te geven.”

Renovatieproject
Nico: “De klanten zijn zeer divers en dat maakt dit werk heel leuk. Oudere mensen zijn vaak superdankbaar en heel blij met het resultaat. Maar we hadden laatst bijvoorbeeld ook een klant met verslavingsproblematiek, dan is de benadering weer heel anders.” Naast een diversiteit aan klanten, maakt ook het werken aan grote projecten het werk voor Nico leuk. Op dit moment is hij bijvoorbeeld betrokken bij de renovatie van een groot flatcomplex in Rotterdam. “In dat gebouw moeten de 21 oude hellingen vervangen worden,” vertelt Nico. “De planning in de bouw verschilt echt van dag tot dag. Dat is soms wel lastig en dan kun je wel je hakken in het zand zetten, maar ik ben toch meer het type van: “Jongens, zullen we even kijken hoe we hier met z’n allen het beste uit kunnen komen?’ En dat lukt dan altijd wel.”

Nico, tot slot: “Ik vind dat we heel mooi werk neerzetten. We zorgen er namelijk voor dat mensen met een mobiliteitsbeperking (langer) zelfstandig thuis kunnen wonen. Hoe mooi is dat?”

Deze pagina wordt u aangeboden door Welzorg Woning op Maat.

Dit artikel is te vinden in Support Magazine editie 2-2023. Wil je meer lezen over Welzorg en aangepast wonen? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine:

Geef een reactie