Nederlandse rolstoelbasketbalsters opnieuw Europees kampioen

21 augustus 2023 - Redactie Support Magazine

De Nederlandse rolstoelbasketbalvrouwen zijn voor de vierde keer op rij Europees kampioen gewonnen. In een bij vlagen stroeve finale nam de ploeg pas in het vierde kwart afstand van Groot-Brittannië. Aan de hand van topscoorster Bo Kramer (20 punten) werd de eindstand in een volgepakt Ahoy 58-36.

Vanaf de eerste seconden van de wedstrijd was duidelijk dat Nederland de sterkere ploeg was. Toch duurde het lang voor het puntenverschil met de Britse vrouwen tot een comfortabele marge groeide. Dat had vooral te maken met het eigen aanvallende spel, erkende Jitske Visser (Zwolle): "Defensief stond het als een huis, de tegenstander kwam daar moeilijk doorheen. Maar het bleef spannend omdat wij makkelijke balletjes misten. Dat was zonde."

Zevende titel

De titel in Rotterdam betekende ook dat de rolstoelbasketbalvrouwen hun zevende toernooi op rij wonnen. Naast vier keer Europees kampioen veroverde de ploeg vanaf 2017 ook twee keer de wereldtitel en een keer paralympisch goud. "De buitenwereld denkt daar soms te makkelijk over", concludeerde Mariska Beijer (Doorwerth). "We winnen die titels niet zomaar even. We werken hier dagelijks hard voor en wat wij presteren is eigenlijk fenomenaal. Ik heb daar ook geen woorden voor."

(Bron: Robin Wubben | ParaNieuws)

Altijd op de hoogte blijven?