Nederlandse rolstoelbasketballers naar Worcester voor EK

11954795_884591978294890_2248474386493300617_nVanaf vandaag (vrijdag 28 augustus) begint het EK Rolstoelbasketbal in Worcester. Onder andere oorlogsveteraan Marc van de Kuilen hoopt met zijn rolstoelbasketbalteam op het EK een ticket te bemachtigen voor de Paralympics volgend jaar in Rio de Jainero.

Het EK Rolstoelbasketbal wordt dit jaar in Worcester (Engeland) georganiseerd en duurt van 28 augustus tot en met 6 september. Nederland wordt op dit toernooi door zowel een mannenteam als een damesteam vertegenwoordigd. Zowel de mannen als de vrouwen kunnen zich op het EK plaatsen voor de Paralympisch Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. De Orange Angels behoren tot de favorieten, terwijl de mannen dit jaar aan een sterke opmars bezig zijn. De eerste wedstrijd van de dames is op 28 augustus om 11.45 uur, dat van de mannen op 29 augustus om 10.45 uur (beiden Nederlandse tijd).

Alle wedstrijden en de openingsceremonie zijn via een livestream te bekijken door bij de desbetreffende sessie op ‘Watch session online’ te klikken.
Je kunt jezelf ook op de hoogte houden via de website van het Nederlandse rolstoelbasketbal of via de officiële website van het toernooi.

Update 13.30 uur
De Orange Angels hebben de eerste wedstrijd tegen Spanje gewonnen met 21-82, lees hier het wedstrijdsverslag.

Marc van de Kuilen
Marc is in 2008 gelegerd in Afghanistan, wanneer hij met zijn maten onder vuur komt te liggen. Marc raakt zwaargewond en zijn beide benen moeten worden geamputeerd. Hij zit de rest van zijn leven in een rolstoel, maar mag zichzelf nog gelukkig prijzen. Twee van zijn kameraden komen om het leven.
Terug in Nederland, pikt hij de draad weer op. Hij gaat basketballen en blijkt een natuurtalent. Inmiddels is hij fulltime rolstoelbasketballer en mag hij morgen aan de slag op het Europees kampioenschap.

Hart van Nederland maakte een reportage over Marc van de Kuilen:

Ook in de Telegraaf staat een mooi artikel over Marc van de Kuilen met de titel ‘Droom na drama’, dat via de website van Marc de Hond te lezen is.

(Bron: Hart van Nederland)

Geef een reactie