Nederlandse paradressuurruiters opnieuw Europees kampioen

11 september 2023 - Redactie Support Magazine

Het Nederlandse paradressuurteam is Europees kampioen geworden in de landenwedstrijd. In het Duitse Riesenbeck noteerden Demi Haerkens, Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Sanne Voets de hoogste totaalscore. Daarmee prolongeerde het viertal de Europese titel uit 2019.

Achter het Nederlands team ging het zilver naar Duitsland, brons was voor Groot-Brittannië.

De 25-jarige Haerkens uit Helmond noteerde samen met haar paard Daula de hoogste score van alle ruiters in de teamtest: 79,730%. Voets (36, Berghem) en haar Demantur kwamen tot 76,460%, Hosmar (55, Haarle) en Alphaville noteerden 76,447%. Het resultaat van Krijnsen (34, Enschede) en Rosenstolz werd als minste score (71,767%) 'weggestreept' uit de einduitslag.

Al voor Voets (foto) als laatste ruiter in actie kwam, was de Nederlandse ploeg al niet meer te achterhalen door de concurrentie. Een topscore van Haerkens had daarin een belangrijke bijdrage. De 79,730% was goed voor een wereldrecord. Nooit eerder scoorde een paradressuurcombinatie hoger in de teamtest. "Dit is echt geweldig’, glunderde Haerkens na afloop. ‘Ik had niet verwacht dat we na drie starts al goud zouden hebben. Het was gewoon genieten tijdens de proef. We hebben nergens iets laten liggen."

(Bron: Robin Wubben | ParaNieuws)

Altijd op de hoogte blijven?