Modegroep Inditex (o.a. Zara, Bershka) wil aantal medewerkers met handicap verdubbelen

26 januari 2023 - Redactie Support Magazine

Spaanse modegroep Inditex, dat eigenaar is van onder meer de ketens Zara, Pull&Bear en Bershka, wil de komende twee jaar het aantal medewerkers dat een handicap heeft verdubbelen. Het betekent dat er ruim 1.500 nieuwe medewerkers aangenomen worden. Dat meldt modenieuwsplatform FashionUnited.

Met de stap wil de modegroep inclusiviteit in de winkels, logistieke platformen, magazijnen en kantoren wereldwijd verbeteren.

Inclusiestrategie

Inditex werkt samen met de International Labour Organisation (ILO) om een inclusievere werkplek te creëren waar mensen met een handicap gelijke kansen en carrièreontwikkeling krijgen. De samenwerking is onderdeel van Inditex’s disability inclusion strategy. Onder deze strategie vallen inclusief recruiten en carrièreontwikkeling, toegankelijke werkplekken waardoor er meer gelijke kansen zijn, het voorzien van een inclusieve winkelervaring en het team kennis bijbrengen over handicaps, aldus het persbericht.

'Positieve verandering'

"Bedrijven erkennen steeds meer dat hun initiatieven voor diversiteit, gelijkheid en inclusie ook de inclusie van mensen met een beperking moet omvatten om een positieve en duurzame verandering in het bedrijf te bewerkstelligen [...]", aldus Gilbert F. Houngbo, de directeur-generaal van de ILO, in het persbericht.

(Bron: FashionUnited)

Altijd op de hoogte blijven?