Mitch Valize wil als handbiker naar Team Jumbo-Visma

Mitch Valize. Screenshot via video 1Limburg.

Mitch Valize wil als handbiker graag aansluiten bij de wielerploeg van Team Jumbo-Visma. “Ze hebben een mannenploeg, vrouwenploeg en opleidingsploeg. Het enige wat ze op dit moment nog missen is een paralympische ploeg”, legt Valize uit aan 1Limburg.

Valize wil graag nog een volgende stap naar professionalisering van zijn sport zetten. Dat is één van de redenen waarom hij met zijn handbike onderdeel wil worden van de wielerploeg van Jumbo-Visma.

WK samen met Dumoulin
Vanaf 2023 wordt de wereldtitelstrijd om het handbiken op hetzelfde tijdstip en parcours gehouden als waar de valide wielrenners om de regenboogtrui strijden. “Het is mooi dat we hiermee de erkenning en ook de aandacht krijgen waar we al jaren voor strijden”, legt Valize uit. Hij kijkt er nu al naar uit om over twee jaar in Glasgow in hetzelfde ploeghotel als Tom Dumoulin en Mathieu van der Poel te verblijven.

– Artikel gaat verder onder de video –

Herkenning
Voor handbiker Valize is het leven na het behalen van zijn dubbele paralympische titel veranderd. Niet alleen voor zichzelf, maar ook de buitenwereld kijkt met bewondering naar de topsporter uit Heerlen. Veelzeggend is het volgende voorval: nadat de cameraman van L1 zijn spullen heeft ingepakt, komt een Heerlenaar meteen richting Valize. Zonder introductie of zich voor te stellen steekt de man meteen van wal: “Wat heb ik genoten van jouw prestaties in Tokio. Ik zei tegen mijn vrouw dat jij die jongen bent die ik hier wel eens in de buurt heb gezien. Wat heb jij het geweldig gedaan.”

Bekendheid
Het geeft aan dat Valize ondertussen een bekende paralympische sporter is geworden. In het verleden moest hij nog uitleggen wat hij precies deed. Dat is tegenwoordig niet meer nodig. De mensen kennen het verhaal van je paralympische sporter die in 2021 een topjaar beleefde.

Bedrijfsleven
Ook het bedrijfsleven heeft de tweevoudig paralympisch kampioen als motivator ontdekt. Valize krijgt uitnodigingen om aan werknemers uit te leggen dat opgeven geen optie is, zowel in de de sportwereld als ook in het bedrijfsleven. De samenwerking met de Brightland Campus in Geleen heeft voor Valize een dubbele lading. Buiten het feit dat het onderzoekscentrum Valize een warm hart toedraagt, heeft de handbiker ook profijt van de aanwezige technische kennis. Het bedrijf ontwikkelde samen met Valize op maat gemaakte handvatten voor zijn handbike. Na afloop van de succesvol verlopen paralympische wedstrijd toonden zijn verslagen tegenstanders veel interesse in zijn handgrepen.

Wereldkampioen
Mede door die innovatie kon Valize dit jaar uitstekend presteren in de grote wedstrijden. Valize werd niet alleen paralympisch kampioen op de tijdrit en wegwedstrijd, maar wist eerder dit jaar ook de Europese titel en de wereldtitel te veroveren.

(Bron: 1Limburg)

Geef een reactie