Mijn Leven 2.0 organiseert eerste editie Festival Levenskunst 2.0

Op zaterdagmiddag 27 augustus vindt de eerste editie plaats van een festival voor iedereen die leeft met een ziekte of beperking: Festival Levenskunst 2.0. Elkaar inspireren en samen delen van inzichten staat centraal. Ook naasten en professionals zijn welkom bij Theater Idea in Soest. Dit feestelijke festival wordt georganiseerd door Mijn Leven 2.0, platform voor leven met een ziekte of beperking in de provincie Utrecht.

Afbeelding via Mijn Leven 2.0.

Het leven vieren
In de provincie Utrecht leven bijna 150.000 mensen met een ziekte of beperking. Maar hoe leef je prettig met een kwetsbaar lijf? Hoe kan je het leven blijven vieren als je lichaam niet meewerkt? En welke inzichten helpen je daarbij? Het vraagt ‘Levenskunst 2.0’ en dáár gaat dit festival over. Zoals Mia Willems, initiatiefnemer van Mijn Leven 2.0 vertelt: “Ons motto is: samen weten we meer en ‘afkijken’ mag!”.

Levenskunstenaars
De Utrechtse blogger Caroline Perrée opent de middag. Zij schrijft in haar blogs hoe zij en haar ernstig zieke partner samen vierkrachtig blijven: “Vieren wat er nog te vieren valt. Dat betekent soms dat je eerst even (of een poosje) moet vloeken, stampvoeten en/of huilen. Dat mag best, vinden wij. En het helpt soms ook nog.”

Bezoekers gaan ook in gesprek met ervaren ‘levenskunstenaars’, zowel op het podium als in de zaal. Er is een babbelbox en tijdens workshops kun je zelf aan de slag met onder andere zityoga, samen kunst kijken of speeddaten met psychologen en coaches.

Kom en laat je verrassen
Het wordt vooral een middag met veel ontmoetingen en uitwisseling. Iedereen is welkom. Het maakt niet uit of je nog maar net of al langer leeft met een ziekte of beperking en het doet er ook niet toe of je beperking zichtbaar of onzichtbaar is. Het festival vindt plaats op 27 augustus van 13.30-17.00 uur en deelname is kosteloos. Het theater aan de Willaertstraat 49 in Soest is goed toegankelijk en er zijn voldoende rolstoelplaatsen beschikbaar. Er wordt verzocht wel vooraf aan te melden.

(Bron: Mijn Leven 2.0)

Geef een reactie