Midwheel alleskunner

Nederland is tot nu toe geen land voor midwheel aangedreven rolstoelen. De exemplaren met achterwielaandrijving genieten, vanwege het gebruik van de Nederlandse rolstoeler, de voorkeur. Met de Permobil M400 hebben we er echter een interessante midwheeler bij.

Heel simpel gezegd zijn elektrische rolstoelen met voorwielaandrijving vooral handig voor gebruik binnenshuis vanwege het eenvoudige sturen. Als je onder een tafel wilt rollen, is zo’n type aandrijving veruit het gemakkelijkst. Buiten is de achterwielaandrijver echter weer favoriet, vanwege z’n goede rij-eigenschappen, ook op hogere snelheden. Omdat in Nederland de elektrische rolstoel ook buitenshuis wordt gebruikt, is de laatste veelal favoriet. Een midwheeler zou het ideale compromis kunnen zijn tussen beide typen aandrijvingen,

Meer informatie, technische details en gebruikerservaringen van de Permobil M400 lees je in Support Magazine. Heb je geen abonnement? Breng daar snel verandering in of vraag een gratis proefexemplaar aan.

Geef een reactie