Microsoft ontwikkelt Proteus controller voor gamers met handicap

17 mei 2024 - Redactie Support Magazine
Microsoft Xbox
In het kader van Global Accessibility Awareness Day heeft Microsoft een nieuwe controller voor gamers met een lichamelijke beperking aangekondigd. Het Designed for Xbox-team werkt samen met Byowave om de Proteus Controller te ontwikkelen; een modulaire adaptieve kit die gamers de tools geeft om hun eigen manier van spelen te ontwikkelen.

De modulaire gamecontrollerkit beschikt over 'snap and play'-onderdelen die eenvoudig met elkaar kunnen worden verbonden. De controller is ook een nieuwe oplossing voor gamers met één hand, aangezien de onderdelen op elkaar gestapeld kunnen worden, zodat alles met één hand bereikbaar is.

Xbox

De Proteus zal met de Xbox Series X/S, Xbox One en Windows 10 en 11 gebruikt kunnen worden. De controller werkt niet op de Switch en de PlayStation 5, maar ByoWave zegt wel open te staan voor een samenwerking met deze platformen.

Bestellen

De Proteus Controller kan worden gereserveerd op byowave.com en wordt rond de herfst van 2024 verwacht. Als pre-order kost de controller $255,- en na de lancering zal de prijs $299,- worden.

(© Byowave)
(© Byowave)
 
 

Eerste adaptieve controller

Ook voor de Xbox Adaptive Controller, die al op de markt is, heeft Microsoft nieuwe updates. Zo wordt de ondersteuning voor meer USB-accessoires uitgebreid. Deze update zal de volledige functionaliteit van sommige toegankelijkheidsrandapparatuur beter ondersteunen. Elke poort ondersteunt nu maximaal 12 knoppen, een tweede stick en een hat-switch. Deze update wordt de komende weken uitgerold naar Xbox Insiders en de komende maanden publiekelijk beschikbaar via een controllerupdate-prompt.

Bron: Xbox

Altijd op de hoogte blijven?