Met en zonder robotarm schilderen als ode aan Het Dorp

7 juni 2019 - Redactie Support Magazine

In de aankomende maanden worden meerdere bijzondere workshops georganiseerd waarbij muurschilderingen gemaakt worden in en rondom Het Dorp (Siza). De reeks workshops vallen in de periode waarin het nieuwe gebouw van Het Dorp gebouwd wordt. Het project heeft daarom de titel 'Ode aan Het Dorp' gekregen.

Het initiatief is ontstaan naar aanleiding van de eerdere samenwerking tijdens 'Freestyle Robopark (Siza)' tussen de twee kunstenaars Krista Burger en Kenneth Letsion, en Matthijs Wits en Mike van Rijn die beiden een robotarm hebben.

Iedere bijeenkomst wordt er een andere muur geschilderd en de laatste muurschildering wordt gekoppeld aan de verhuizing naar het nieuwe gebouw. De laatste twee workshops worden gebruikt om een grotere muurschildering op een openbare locatie rondom het dorp te maken.

Niet alleen voor robotarmen

De workshop is geschikt voor alle mensen met of zonder een beperking. De organisatoren vinden het belangrijk dat iedereen die mee wil doen dat ook kan. Parallel aan de workshops wordt gezamenlijk artistiek onderzoek gedaan naar de bijzondere kwaliteiten die voortkomen uit schilderen op een andere wijze (bijvoorbeeld met een robotarm of kinbesturing). Tijdens het project gaan de deelnemers daarom schildermateriaal ontwikkelen vanuit de vraag: hoe kun je makkelijker schilderen en je creativiteit op de loop laten gaan wanneer je een robotarm of andere beperking hebt? Binnen het proces is het de bedoeling dat iedereen van elkaar leert en elkaar inspireert, maar het allerbelangrijkste is dat iedereen heel veel plezier heeft in het scheppen van kunst.

rsz_roboarm-13 Foto door Joanna Florek

Planning

Er staan nog vier workshops op het programma. Het advies is om aan minimaal twee (willekeurige) workshops deel te nemen, zodat je het minimale uit de workshops kunt halen. De volgende workshops vinden plaats op 15 juni, 29 juni, 3 augustus en 10 augustus. Elke workshop duurt van 13.00 tot 16.00 uur.

Aanmelden

Meedoen aan de workshops is gratis. Om je aan te melden kun je contact opnemen met Rhodé Visser. Na de aanmelding ontvang je bericht over de locaties. Je kunt bij haar ook terecht voor andere vragen.

Wanneer je persoonlijke (ADL-)begeleiding nodig hebt tijdens de workshops kun je zelf een begeleider meenemen. Lukt dit niet, dan is er eventueel iemand beschikbaar ter ondersteuning. De prijs is in overleg en afhankelijk van de hulpvraag.

Altijd op de hoogte blijven?