Met de rolstoel het strand op in Domburg

Screenshot video Omroep Zeeland

Met je eigen rolstoel het strand op. Dat kan de komende twee weken in Domburg. Op het strand zijn speciale matten gelegd die het mogelijk maken om bij de zee te komen.

De matten liggen bij de hoofdpost van de strandwachten, bij strandpaviljoen de Stenen Toko. Het gaat om een experiment van twee weken. “We willen weten of dit werkbaar is voor de rolstoelers, en voor ons”, zegt Ben Kemper, teamleider strand van de Stichting Strandexploitatie Veere. “We willen iedereen dezelfde ervaring bieden op het strand, dus ook tot het water rijden.”

Testen of het werkt
Het gaat om zogeheten mobi-matten van kunststof. “Die zijn van gerecycled plastic, eenvoudig neer te leggen en indien nodig ook weer op te rollen”, zegt Kemper. “We kijken deze weken of het werkt, en als dat zo is willen we volgend jaar de matten het hele seizoen in Domburg leggen. En daarna zien we wel of we dit op meerdere stranden kunnen gaan doen, maar dat is nog toekomstmuziek.”

(Bron: Omroep Zeeland)

  4 comments for “Met de rolstoel het strand op in Domburg

 1. Charlotte
  22 augustus 2019 at 15:07

  Geweldig! Wij hebben gelijk een huisje geboekt voor maandag!

 2. Annet Hogenhout
  23 augustus 2019 at 19:27

  Heel erg goed! Ik hoop dat dit ook in Zoutelande gaat komen binnenkort!

 3. Tanja van de Vusse
  24 augustus 2019 at 10:17

  Schouwen Duivenland…..rolstoel toegankelijke stranden….zelf het strand op kunnen rijden…..ďoen jullie mee met dit superplan ?

 4. Ellen de Gier
  25 september 2019 at 14:26

  Afgelopen weekend met een stralende oma van bijna 90 het strand op gekunt! Geluk met het weer en door de gratis rolstoel en het gemak van de matten een prachtige ervaring!!

Geef een reactie