Meld je ervaringen met toegankelijkheid van Europese verkiezingen bij Ieder(in)

4 juni 2024 - Redactie Support Magazine
Sebastiaan ter Burg, via Flickr
Op 6 juni zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Om te volgen of mensen met een beperking of chronische ziekte goed aan de verkiezingen kunnen meedoen, heeft Ieder(in) weer een meldpunt geopend. Bij dit Meldpunt onbeperkt stemmen kan je zowel positieve als negatieve ervaringen melden.

Alles wat bij toegankelijk stemmen komt kijken, kan je bij het meldpunt kwijt. Je melding hoeft dus niet per se te gaan over de toegankelijkheid van het stembureau of stembiljet. Het kan ook gaan over de manier waarop je behandeld bent op het stembureau. Of bijvoorbeeld over de toegankelijkheid van de partijprogramma’s van politieke partijen.

Vanaf 4 juni open

Het meldpunt gaat vandaag van start en sluit een week na de verkiezingen. Je ervaring met stemmen kan je hier melden via de online vragenlijst. Telefonisch melden kan ook, via 085 – 400 70 22.  Het meldpunt is telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag: 10.00 – 12.00 uur en 14.00 – 16.00 uur.

Ondersteuning lobby

Het meldpunt is belangrijk, omdat stemmen een grondrecht is dat voor iedereen moet gelden. Ieder(in) heeft meerdere lobbytrajecten lopen om de toegankelijkheid van het stemproces te verbeteren. De meldingen dienen ter ondersteuning van deze lobby.

Altijd op de hoogte blijven?