Marc de Hond op 42-jarige leeftijd overleden

Foto: Iris Planting/Lumen Photo

Marc de Hond is woensdag op 42-jarige leeftijd overleden. Bij de theatermaker werd in 2018 blaaskanker ontdekt. In maart vertelde De Hond niet te weten hoelang hij nog te leven heeft. “Zolang mijn situatie niet uitzichtloos is, blijf ik liever gedeeltelijk in ontkenning”, aldus de voormalig basketbalspeler van het Nederlands rolstoelteam.

De Hond trouwde in november 2019 met meerkampatlete Remona Fransen, met wie hij negen jaar samen was. Met Fransen kreeg hij twee kinderen: Livia en James, die in augustus geboren werd.

Theater
In 2020 maakte De Hond de theatervoorstelling Voortschrijdend Inzicht. Door zich te laten interviewen door bekende Nederlanders wilde hij een portret maken van zichzelf voor zijn twee kinderen.

Familie
De Hond werd in 1977 geboren in Amsterdam als zoon van opiniepeiler en ondernemer Maurice de Hond en Jasmin Dahlia Busnach. Zijn moeder overleed in 1980 op dertigjarige leeftijd aan borstkanker. De Hond had één broer en kreeg na het hertrouwen van zijn vader één halfbroer en drie halfzussen.

Radio
In 1999 begon De Hond als dj bij 3FM. Een eerder optreden als gast in het NCRV-radioprogramma BuZz beviel zo goed dat hij een paar weken later werd gevraagd om een wekelijkse webcastprogramma WWW te presenteren met internet als thema. Het jaar erop werd De Hond presentator van BuZz.

Kracht
In 2008 schreef Marc de Hond het boek KRACHT – het nieuwe leven van een optimist. Dat ging over de dwarslaesie die hij in 2002 kreeg door een medische fout tijdens een operatie. De behandeling was nodig om een tumor in zijn rug te verwijderen. Vanaf 2006 werkte hij als televisiepresentator en -commentator, onder meer bij de rolstoelbasketbalwedstrijden tijdens de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

De redactie van Support Magazine condoleert Remona, Livia, James, Maurice en andere nabestaanden met dit verlies en wenst hun veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Maurice de Hond deelt een foto ter nagedachtenis aan zijn zoon. (Foto: Twitter/Maurice de Hond)

(Bron: NU.nl)

Geef een reactie