Maak kennis met SUE’s Warriors

Modeontwerpster Kelly Sue strijdt met haar stichting SUE’s Warriors voor een inclusieve samenleving. Gelijkwaardigheid, diversiteit en eenheid, dat is wat zij willen uitdragen. De Warriors zijn behalve model, ook de ambassadeurs van de stichting. Het zijn stuk voor stuk krachtige persoonlijkheden.

Support Magazine publiceert gedurende 2018 van elke strijder een portret.

SUE’s Warrior: Christel
De twintigjarige Christel Verbogt deed vorig jaar mee aan de Mis(s) verkiezing bij SBS6. Vol trots stond ze in de finale en ontmoette daar ook modeontwerpster Kelly Sue. “Er moet iets veranderen in hoe mensen met mij en vele anderen met een beperking omgaan. De vooroordelen die mensen hebben, zonder dat ze me kennen, slaan nergens op. Sinds mijn zeventiende zit ik in de rolstoel. Mensen reageren nu heel anders op mij dan voorheen. Wanneer ik vertel dat ik me inzet als Warrior en meewerk aan de campagne ‘Als ik de kans krijg’ van NSGK, dan zeggen ze: ‘Fijn hè, dan heb je ook iets om handen.’ Dan denk ik: ‘Wat nou, ik studeer gewoon en doe dit erbij!’ Om die vooroordelen te slechten zet ik me meer dan graag in als SUE’s Warrior. Kelly Sue snapt het. We zijn niet zielig, maar juist krachtig en dat laten we zien.”

SUE’s Warrior: Sofie
Sofie van der Meulen kwam ontwerpster Kelly Sue op het spoor tijdens de Amsterdam Fashion Week, waar de kledingcollectie van Kelly Sue geshowd werd. “Ik wilde altijd al meer doen met beeldvorming. De manier waarop Kelly Sue dit doet vind ik zó gaaf dat ik dacht: ‘Daar wil ik bij horen!’ Ik heb haar benaderd en verteld dat ik het heel goed vind dat ze strijdt voor meer diversiteit in mode en media, en dat ik graag mee zou willen strijden. Dit begon met de kick-off van SUE’s Warriors in december. Heel gaaf hoe alle strijders gepresenteerd werden. Mensen met een beperking kennen veelal zoveel tegenslagen, dat ze juist hierdoor heel mooi en krachtig zijn. En dat laten we zien.

Dit hebben we onlangs ook kunnen doen in de videoclip van het Olga Vocal Ensemble. Een groep hippe mannen die met muziek meer bewustwording willen creëren over gelijkheid tussen mannen en vrouwen. In de clip wilden ze krachtige vrouwen laten zien en zo kwamen ze uit bij SUE’s Warriors. Te gek overigens dat zij Kelly Sue hebben benaderd.”

We laten je in de nieuwe editie van Support Magazine graag kennis maken met SUE’s Warriors. Vraag daarom een gratis proefnummer aan om het gehele artikel te lezen. Meteen een abonnement nemen kan natuurlijk ook!

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *